یک کارشناس تغذیه با اشاره به استمرار شرایط کرونایی در ماه مبارک رمضان، به تشریح مهمترین باید و نبایدهای تغذیهای روزه داران در این ماه پرداخت.
در ماه مبارک رمضان هم مانند روزهای عادی سال، سه وعده غذایی سحری، افطار و شام را داریم و به هیچ عنوان حذف یکی از این وعده ها توصیه نمی شود و افراد برای تامین انرژی و مواد مغذی مورد نیاز باید هرسه وعده غذایی را در برنامه خود لحاظ کنند.
این کارشناس از سحر به عنوان اصلی ترین وعده غذایی در ماه رمضان یاد کرد وافزود: از نظر تغذیه ای روزه گرفتن بدون صرف وعده سحری هرگز توصیه نمی شود، چرا که افرادی که بدون سحری روزه می گیرند دچار کمبود بیش از حد انرژی شده و سوخت ناقص چربی ها در بدن آنها منجر به سردرد و احساس ناخوشایند خستگی در طول روز می شود، پس افراد باید حتما وعده سحری را در ایام روزه داری داشته باشند.
همچنین مصرف نوشیدنی های کافیئن دار و گازدار هم به علت اینکه موجب دفع آب بدن و کم آبی در طول روز می شوند، توصیه نمی شود.
باتوجه به نقش تغذیه در تقویت سیستم ایمنی باید حفظ تنوع و تعادل در رژیم غذایی را در ماه مبارک رمضان در اولویت قرار دهیم و بامصرف کافی میوه و سبزی و تامین ویتامین ها و املاح و آنتی اکسیدان ها از این طریق و نیز مصرف پروتئین کافی از طریق مصرف گروه گوشت و لبنیات کم چرب و حبوبات و نوشیدن هشت لیوان آب در فاصله افطار تا سحر سیستم ایمنی را تقویت کنیم.
این کارشناس تغذیه گفت: در روزهای روزه داری در شرایط کرونایی باید مصرف غذاهای شیرین و پرادویه و چرب، زولبیا و بامیه و قند و شکر به دلیل تحلیل سیستم ایمنی بدن و استفاده از ترشیجات و شوریجات و انواع سس های تند و پرادویه که سبب خشکی دستگاه تنفس و تحریک آن می شود، محدود شود.
باز نشر : آکادمی یوگا مازندران