خانه » مقاله ها » آساناهای یوگا

آساناهای یوگا

آسانا و نمرینات یوگا

مراحل انجام حرکت شیرشاسانا در یوگا

برای انجام شیرشاسانا طبق مراحل زیرعمل نمایید: گام اول- روی زانوهای خود قرار بگیرید. دستانتان را مقابل خود روی زمین بگذارید طوری که ساعد و آرنج ها روی زمین باشند. انگشتانتان را به هم قلاب کنید. گام دوم- حالا فرق سرخود را روی زمین بگذارید. ران ها بر زمین عمود باشند. دستانتان را درپشت سرخود قلاب کنید. گام سوم- بالاتنه را به سمت بالا بکشید تا زانوها صاف شوند. پنجه ها و فرق سرودست ها تا آرنج روی زمین قرار بگیرند. پاها به موازات هم وکشیده باشند. پشت صاف و بدون خمیدگی باشد. کفل را به سمت بالا هدایت کنید. گام چهارم- حالا سعی کنید بالا تنه را صاف و عمود برزمین نگه دارید که در نتیجه آن پاها به بدن نزدیکترمی شوند. پشت و گردن در یک خط صاف قرار بگیرند. گام پنجم- آهسته پاهای خود را از زمین جدا کنید. زانوها را خم کنید و پاها را باهم بالا ببرید. پشت همچنان صاف و مستقیم باشد. برای اینکه تعادل خود را بهتر حفظ کنید به نقطه ایی در روبرو تمرکزکنید. دم و باز دم هایتان طبیعی باشد. گام ششم- پاها را بالاتر بکشید طوری که سرو گردن و پشت و ران ها عمود بر زمین قرار بگیرند و ساق پاها در پشت ران ها ... ادامه مطلب »

۳ حرکت مناسب برای تقویت کمر

یک جراح استخوان و مفاصل گفت: انجام حرکات ورزشی مناسب می‌تواند برای دردهای کمر همزمان ترمیمی و پیشگیرانه باشد.   در این برنامه ورزشی سه نوع تمرین پیشنهاد می‌شود که ابتدا توصیه می شود ، تمرینات ۲ تا ۳ بار در هفته و در ادامه هفته‌ای یک تا ۲ بار انجام شود.       تمرین اول: وی تمرین اول را اینگونه توضیح داد که فرد به کمر بخوابد، زانوها را خم کرده و فشرده کند و با دست بگیرد، زانوها را به سمت سینه بالا بیاورد و به آرامی خود را به عقب و جلو تاب دهد. فقط به عقب و جلو و نه چپ و راست.سپس به موقعیت اولیه بازگردد و دوباره تمرین کند. حدود بیست بار این حرکت انجام شود.   تمرین دوم: فرد روی کمر دراز بکشد، دست‌ها پشت سر و پاها خم باشند. زانوی راست را به سمت خود بیاورد. در حالی که بالاتنه و آرنج چپ‌ به سمت زانوی راست برده می شود و به آهستگی بازدم را هم بیرون بدهد.همین حرکت را برای سمت دیگر هم تکرار کند اما این تمرین را به نوبت ۱۲ بار برای هر طرف انجام دهد. تمرین سوم: فرد روی یک صندلی بنشیند در این حالت بازوها و ... ادامه مطلب »

درمان بی خوابی

وضعیت کودک در این حرکت از یوگا باید زانو بزنید و روی پاهای خود بنشینید. انگشت‌های شست پا را به هم بچسبانید اما زانوها را از هم باز کنید. به طرف جلو خم شوید تا جایی که پیشانی به کف زمین بخورد.دست‌ها را به سمت جلو سر دهید تا صاف شوند و کف دست و ساعد‌ها روی زمین قرار بگیرند.در حین این که در این حالت قرار دارید آرام نفس بکشید. درست نفس کشیدن از اصول اولیه در ورزش یوگا است. سگ سر پایین به صورت چهار دست و پا روی زمین قرار بگیرید. در این حرکت یوگا کف دست‌ها را جلوی شانه‌ها قرار دهید و انگشت‌ها را از هم باز کنید.در حالی که عمل دم را انجام می‌دهید از سمت زانوها بلند شوید تا این که باسن رو به سقف قرار گیرد. دست‌ها و پاها را باز کنید اما آن‌ها سفت نکنید. سر و گردن باید در راستای بازوها قرار بگیرد و نگاه شما به سمت بالا باشد. سگ سر بالا روی شکم دراز بکشید، دست‌های خود را کنار قفسه‌ی سینه قرار دهید و انگشت‌ها را از هم باز کنید. در حالی که عمل دم را انجام می‌دهید سر وسینه و شکم را از زمین جدا کنید طوری که ... ادامه مطلب »

حرکات مناسب یوگا برای تقویت سیستم ایمنی بدن

در اینجا چند آسانا را که در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار موثرند معرفی می کنیم: وضعیت کوه صاف بایستید. دست ها را کنار بدن قرار دهید. کف دست ها مماس بر ران ها باشند. وزن بدن را روی کف پاها بیاندازید. توجه داشته باشید که وزنتان درست به یک اندازه روی هر دو پا تقسیم شود. به نقطه ایی در روبرو خیره شوید. طبیعی نفس بکشید. حدود ۱ دقیقه در این وضعیت بمانید. این آسانا قدرت تمرکز را بالابرده و آرامش عمیقی به همراه دارد.     وضعیت صندلی صاف بایستید. پاها کمی از هم جدا باشند. دست ها را بالای سر ببرید. کف دست ها روی هم قرار بگیرند. دست ها را صاف بکشید. آهسته زانوها را خم کنید. درست مثل اینکه روی صندلی نشسته اید. پشت و دست ها روی یک خط مورب به سمت جلو قرار بگیرند. پشت کاملا صاف باشد. حدود ۱ دقیقه در این حالت بماند. بعد آهسته به وضعیت اول برگردید. این آسانا قدرت و استقامت بدن را افزایش می دهد.      وضعیت کودک در حالت دو زانو روی زمین بنشینید. دست ها در دوطرف بدن روی زمین باشند. از ناحیه کمر به جلو خم شوید. پیشانی را روی زمین بگذارید. آرنج ... ادامه مطلب »

۳ حرکت مناسب برای تقویت عضلات کمر

یک جراح استخوان و مفاصل گفت: انجام حرکات ورزشی مناسب می‌تواند برای دردهای کمر همزمان ترمیمی و پیشگیرانه باشد. در این برنامه ورزشی سه نوع تمرین پیشنهاد می‌شود که ابتدا توصیه می شود ، تمرینات ۲ تا ۳ بار در هفته و در ادامه هفته‌ای یک تا ۲ بار انجام شود. وی ادامه داد: هر زمان فردی که احساس کشیدگی پشت، خستگی گردنی یا کمر درد می‌تواند این حرکات را اجرا کند. تمرین اول: وی تمرین اول را اینگونه توضیح داد که فرد به کمر بخوابد، زانوها را خم کرده و فشرده کند و با دست بگیرد، زانوها را به سمت سینه بالا بیاورد و به آرامی خود را به عقب و جلو تاب دهد. فقط به عقب و جلو و نه چپ و راست.سپس به موقعیت اولیه بازگردد و دوباره تمرین کند. حدود بیست بار این حرکت انجام شود. تمرین دوم: فرد روی کمر دراز بکشد، دست‌ها پشت سر و پاها خم باشند. زانوی راست را به سمت خود بیاورد. در حالی که بالاتنه و آرنج چپ‌ به سمت زانوی راست برده می شود و به آهستگی بازدم را هم بیرون بدهد.همین حرکت را برای سمت دیگر هم تکرار کند اما این تمرین را به نوبت ۱۲ بار برای ... ادامه مطلب »

آموزش یوگا در خانه

ورزش یوگا لازم نیست شامل تمرینات سخت باشد. اگر صبح از خواب بیدار شدید و دست هایتان را بالای سر خود دراز کرده و کشیدید، در واقع یک تمرین یوگا به نمایش گذاشته اید. یوگا یک «ذهن آگاهی» را نسبت به حرکات کششی نشان می دهد، بدین ترتیب به تراز خود و اینکه واقعاً بدن در چه موقعیتی است تمرکز می کنید. بسیاری از وضعیتهای اصلی یوگا بسیار آشنا هستند و تمریناتی که به ظاهر بسیار ساده هستند ممکن است باعث تقویت گروه های اصلی عضلات بدن شوند. ۱.پوزیشن دست های کشیده (Raised Hands Pose (Urdhva Hastasana این تمرین بر اساس پایه و کوه است. همچنین شما را ملزم می کند تا در حالی که با دست های کشیده خود را به سمت آسمان می رسانید، پاهای خود را مانند ریشه بر زمین نگه دارید. این کشش کامل بدن یک روش عالی برای طلب بخشی فیزیکی یوگاست. بعضی تمرینات ساده به نظر می آیند ولی آگاهی جدیدی را به موقعیت ایده آل می رسانید که می تواند چالش برانگیز باشد. در این حالت ماهیچه های پاها درگیر شده و استخوان شانه ها به تحرک واداشته می شوند. نفس گیری صحیح در حین تمرین را فراموش نکنید.   ۲. Downward Facing ... ادامه مطلب »

چاکرای اول یا چاکرای ریشه

چاکرای تکیه گاه (چاکرای ریشه یا پایه ستون فقرات، مولادهارا (Base chakra – Muladhara – Root chakra) محل ورود پرانا یا انرژی حیاتی است. طیف رنگیِ مربوط به این چاکرا قرمز است که نشانه زندگی، قدرت و نیروی جسمانی است. این رنگ روی کم خونی و فقر غذایی اثر خوبی دارد و ارتعاشاتِ تقویت‌کننده و درمان‌کننده دارد. منطقه: بین مقعد و دستگاه تناسلی (نشیمنگاه) غدد مرتبط: فوق کلیوی (که آدرنالین تولید می‌کند) رنگ: قرمز تند عطر: درخت سدر – درخت میخک عضو وابسته: استخوانها، دندانها، ناخن، پا، روده، مقعد، پروستات. شکل: نیلوفر چهار پر تاثیرات: امنیت، بقا، ایمان، ارتباط، پول، خانه. توانایی بنا کردن و حاضر بودن در زمان و مکان. همچنین این چاکرا ارتباط مادر با شخص را منعکس می‌کند و با احساسِ شخص در رابطه با بودنش بر روی زمین در ارتباط است. تنش‌هایی که در جسم بوسیله این چاکرا کنترل می‌شود در قسمتهایی که به این چاکرا ارتباط دارد نشان داده می‌شود. باز نشر : آکادمی یوگا مازندران ادامه مطلب »

حرکت باداکون آسانا ( وضعیت پروانه )

این آسانا در شمال هند به تیتالی ( Titali ) به معنای پروانه شهرت دارد. زیرا عموما توصیه به حرکت پاها به بالا و پایین می شود که مانند بال زدن پروانه قابل توصیف است. اما در جنوب هند ” باداکون ” به معنای کنج و زاویه بسته و محکم خوانده شده است زیرا در وضعیت نهایی پاها بدون حرکت و مستحکم هستند.۱ – در داند آسانا بنشینید ( پاها صاف و کشیده بر روی زمین ) .۲ – زانوها را تک تک خم کنید , کف پاها را روی هم گذاشته و به هم فشار دهید, پاشنه های پا را به آلت تناسلی نزدیک نمایید و با دو دست پنجه های پا را بگیرید.۳ – پشت صاف و کشیده ,قفسه سینه باز و شانه ها را دور از گوش و به عقب بکشید.۴ – اگر کشاله های ران خشک هستند , کف دست را نزدیک زانو روی رانها قرار دهید و با احتیاط به طرف زمین فشار دهید ( می توانید از آجرک زیر زانوها استفاده کنید ).۵ – به وضعیت داندا آسانا برگردید.موارد احتیاط و محدودیت :– فتق کشاله ران– سیاتیک شدید– دردهای ستون فقرات– مشکلات زانو فواید :– باز نمودن مفاصل لگن , کشش و رفع کوتاهی ... ادامه مطلب »

پاوان موکت آسانا (وضعیت قفل ساق پا )

پاوان (pawan ) به معنای گاز و باد میباشد و موکتا ( Mukta ) به معنی آزاد ساختن است . پس مفهوم این آسانا یعنی وضعیت آزادسازی گاز و بادهای حبس شده در حالت خوابیده است. ۱ – به پشت دراز کشیده پاها صاف در طول بدن و تنفس طبیعی باشد. ۲ – همراه دم زانوها را خم کرده و دستها را زیر زانوها قلاب کنید . سپس بازدم کرده و روی رانها را با کمک دستها به شکم فشار دهید . ۳ – دم دیگری بگیرید و همراه با بازدم سر و شانه ها را بلند کرده و سعی کنید چانه را به زانوها نزدیک کیند . ۴ – همراه با دم سر را آرام روی زمین بگذارید و بابازدم پاها را به وضعیت اولیه صاف و کشیده روی زمین رها سازید.( این حرکت را می توانید با تک تک پاها نیز انجام دهید ) فواید : – خروج گازهای شکم – برطرف کننده دردهای معده و روده ناشی از نفخ – تسکین کمر درد و سیاتیک موارد احتیاط و محدودیت : – مشکلات گردن (افرادی که ناراحتی های گردن دارند می توانند سر را بلند نکنند ) بازنشر : آکادمی یوگا مازندران ادامه مطلب »

حرکتی برای پیشگیری از کمردرد

یکی از مزایای عمده ی کشش این است که انعطاف پذیری شما را افزایش می دهد.تمرینات کششی میتوانند همراه با وزنه باشند و یا به صورت آزاد بدون وزنه انجام شود.هدف از انجام این حرکات جلوگیری از آسیبهای احتمالی است . در این بخش یاد میگیریم که چطور این حرکت را انجام دهیم: مرحله ۱: بر روی یک زیر انداز نرم بر روی شکم دراز کشیده و آرنج ها خود را همانطور که در عکس میبینید کنار بدنتان قرار دهید. مرحله ۲: با فشار تنه خود را تا آرنج بالا بیاورید اما از باسن به پائین خود را روی زمین نگه دارید . مرحله ۳: سعی کنید که به گردنتان فشار نیاورید و در همین حالت تا ۱۵ ثانیه بمانید. بازنشر: آکادمی یوگا مازندران ادامه مطلب »

حرکت تخته

حرکت تخته یکی از بهترین روش ها برای قوی ساختن هسته بدن است این حرکت همچنین به قوی شدن مچ دستها، بازوها، شانه ها و عضله چهار سر ران کمک می کند. چگونه انجامش دهیم: روی توپ پاها به سمت جلو بیایید و ران های خود را پایین بیاورید تا شانه ها کاملا بالای مچ دستها قرار بگیرند و ران ها با بالای سر و شانه ها در یک خط قرار بگیرد. عضلات شکم خود را منقبض نگه دارید و عضلات پا را نیز درگیر کنید. تازه کارها می توانند با گذاشتن زانوها روی زمین حرکت را برای خود ساده کنند.   باز نشر : آکادمی یوگا مازندران  http://www.yogaacademy.ir   ادامه مطلب »

فایده انجام یوگا قدرتی

کسانی که یوگای قدرتی تمرین می کنند ، در نتیجه ی عضلات قوام یافته ، به خصوص تقویت عضلات اصلی که به افزایش تعادل کمک می کند ، از قرار گرفتن بهتر د ر وضعیت ، لذت می برند . قرار گرفتن بهتر در وضعیت به افرادی که دچار کمردرد هستند، کمک می کند . چون وضعیت صحیح ، انحنای ستون فقرات را حفظ می کند و هرگونه فشار منفی را که باعث انحنای نابجای ستون فقرات ، می شود ، برطرف می سازد . فایده ی فیزیکی دیگر یوگای قدرتی ، کاهش تنش و استرس است . تمرین قدرتمندی که از طریق یوگای قدرتی تجربه می شود ، باعث می شود ، قدرت ، انعطاف ، بنیه و قوای جسمانی بالا می رود .به منظور رسیدن به این دستاوردها ، فرد می آموزد ، استرس را آزاد و بدن را رها کند تا به نهایت هر یک از این وضعیت های دشوار برسد . در نهایت ، فایده ی جسمانی اصلی یوگای قدرتی ، بهبود سلامت کلی است . افرادی که یوگای قدرتی تمرین می کنند ، سیستم ایمنی شان تقویت می شود و هماهنگ با کل بدن قرار می گیرد . از آنجایی که تمرین شامل حرکات دشوار ... ادامه مطلب »

تسکین درد سیاتیک با حرکت مار کبری

  حرکت کبری یکی از تمرینات بسیار مفیدی است که از حرکات یوگا الهام گرفته است؛ برای انجام صحیح این حرکت، ابتدا به روی شکم دراز بکشید، دست های خود را زیر شانه قرار داده و در حالت حرکت شنا قرار بگیرید؛ سپس در حالی که پاهای تان بر روی زمین قرار دارد، بالاتنه خود را بالا آورده و از زمین فاصله بگیرید؛ ۱۵ تا ۳۰ ثانیه در همین حالت مانده، سپس به آرامی بدن تان را پایین بیاورید؛ ۳ بار این حرکت را تکرار کنید.       باز نشر : آکادمی یوگا مازندران  http://www.yogaacademy.ir   ادامه مطلب »

پارشواتان آسانا ( خم به جلو جانبی )

پارشوا Parsva به معنای جانبی و اوتان Uttan به معنای کشش شدید می باشد . لذا پارشو اتان آسانا که تجلی هرم می باشد , کشش شدیدی در سرتاسر پشت بدن و پاها بوجود می آورد و موجب تقویت و استقامت ساختار بدن می شود . ۱ – در تادآسانا بایستید. ۲ – پاها را حدود ۲/۵ برابر عرض شانه باز کنید . انگشتهای پاها رو به جلو و موازی با هم باشند. ۳ – با دم ستون فقرات را کشیده و بلند کرده , قفسه سینه را باز نمایید. ۴ – دستها را در راستای شانه ها به دو طرف باز کنید. ۵ – وزن را بین دو کف پا تقسیم کنید , پای راست را ۹۰ درجه به سمت بیرون بچرخانید .پای چپ را حدود ۳۰ درجه به داخل بچرخانید و زانوها را سفت نگه دارید. ۶ – با بازدم , شانه ها , بالا تنه و لگن را به ارامی ۹۰ درجه به سمت راست بچرخانید طوریکه دو سمت لگن کاملا چرخیده و نسبت به بالا تنه انحراف نداشته باشد . ۷ – با دم پهلوها و ستون مهره ها را بلند و کشیده کرده و با بازدم از مفصل ران به جلو خم شوید . ۸ ... ادامه مطلب »

درمان درد سیاتیک با یوگا

یکی از حرکتهای پایه یوگا حرکت خم به جلو با پاهای باز می باشد.با این حرکت عضله پشت پا کشیده می شوند و نتیجه آن آرامش و انرژی زیاد می باشد.زنان این حرکت را در دوران قاعدگی بسیار مفید دانسته اند.همچنین این حرکت عضله پشت پا را می کشد و درد سیاتیک را کاهش می دهد.           ۱٫  روی زمین بنشینید و پاهای خود را باز کنید.    گام اول   ۲٫ یکی از دستان را جلو قرار داده و دیگری را پشت سر بگذارید.سپس باسن را بلند کرده و در بهترین حالت  ممکن بنشینید.    گام دوم   ۳٫ یک کشش به پاها بدهید و سپس آنها را به سمت داخل و خارج بچرخانید تا وقتی که زانوها رو به سقف قراربگیرند و کف پاها عمود شوند.    گام سوم   ۴٫ از قسمت پایین ستون فقرات شروع کرده و بدن خود را به سمت بالا بکشید.با بالا کشیدن قسمت پایین بدن ستون فقرات عمود می شوند و قوز از بین می رود.سپس قفسه سینه را بالا بکشید و شانه ها را عقب برده و رها کنید.شکم را داخل برده و دستها را به شکل نیایش روی هم قرار دهید.    گام چهارم   ۵٫ به جلو خم شوید و دستهایتان ... ادامه مطلب »