– تا حد امکان غذا را شخصا آماده کرده و از مصرف مواد غذایی در رستوران و غذاخوریهای نامطمئن و یا خرید مواد غذایی از دستفروشان خودداری کنید.
– در هنگام سفر، بهترین غذایی که میتوانید همراه داشته باشید غذاهای خشک و یا انواع کنسرو میباشد.
– در مسافرت بهتر است قاشق، چنگال، کارد و لیوان شخصی خود را همراه داشته باشید. ضمنا همراه داشتن دستمال کاغذیهای مرطوب شده با مواد ضد عفونی کننده جهت تمیز کردن قاشق و چنگال توصیه میشود.
– در صورت استفاده از غذا در رستورانهای بین راه، غذا را به صورت کاملا داغ یا کاملا سرد مصرف کنید.
– از مصرف سالاد الویه به عنوان غذای مسافرتی اکیدا خودداری نمایید.
– در صورتی که در سفر غذاهای گوشتی همراه دارید باید قبل از مصرف آن را کاملا حرارت دهید.
– از مصرف سالاد به ویژه سالادهایی که در آنها کاهو به کار رفته است و غذاهای دریایی در غذاخوریهای بین راهی خودداری کنید.
– شیر و فرآوردههای آن را حتما به صورت پاستوریزه مصرف کنید.
– در صورتی که سالاد را شخصا درست میکنید حتما آن را قبلا ضدعفونی، انگل زدایی و کاملا پاکیزه نمایید. بهتر است سبزیجات به صورت پخته مصرف شوند.
– بهترین میوههایی که برای مسافرت میتوان همراه داشت میوههایی مانند موز، سیب و پرتقال هستند که برای مصرف باید پوست آنها کنده شود.
– در صورت بروز هرگونه علایم تهوع، استفراغ و اسهال به اولین مرکز درمانی مراجعه کنید ضمنا همراه داشتن ORS توصیه میشود.
– برنج بعد از پختن سریعا باید مصرف شود.
– گوشت، مرغ، ماهی و تخم مرغ را فقط از مراکز مجازی که زیر نظر سازمان دامپزشکی کشور هستند تهیه فرمایید.
– آب را فقط از منابع مطمئن تهیه کرده و یا از آبهای بطری شده استفاده کنید.
– یخ را از مراکز مطمئن تهیه نموده و از مصرف یخهایی که در شرایط غیر بهداشتی و روی زمین نگهداری یا خرد میشوند خودداری کنید.
– از مصرف آبهای سطحی، چشمهها و دریاچهها خودداری کنید.
جوشاندن آب به مدت ۵ دقیقه یا استفاده از قرصهای هالوژن (ترکیبات کلر یا ید) طبق دستورالعمل سازنده در هنگام مشکوک بودن به سلامت آب توصیه میشود.
– رعایت بهداشت فردی از جمله شستوشوی مکرر دستها با آب گرم و صابون و کوتاه نگه داشتن ناخنها به حفظ سلامت کمک میکند.
– در هنگام خرید مواد غذایی به تاریخ استفاده و نحوه نگهداری آن که بر روی برچسب بسته بندی غذا نوشته شده دقت کنید.
– برای حمل گوشت، مرغ و ماهی حتما از یخدان استفاده و دقت کنید مواد غذایی خام با پخته تماس نداشته باشد.
– از نگهداری و مصرف مواد غذایی اضافه آماده خودداری کنید.
– برای طبخ و مصرف غذا از ظروف تمیز استفاده کنید.
– در هنگام سفر غذا باید آخرین وسیلهای باشد که میخواهید همراه ببرید و تا لحظه قبل از حرکت باید در یخچال نگهداری شود.
باز نشر : آکادمی یوگا مازندران
http://www.yogaacademy.ir