خانه » مقاله ها » تغذیه » چند توصیه بهداشتی و غذایی
چند توصیه بهداشتی و غذایی

چند توصیه بهداشتی و غذایی

– تا حد امکان غذا را شخصا آماده کرده و از مصرف مواد غذایی در رستوران و غذاخوری‌های نامطمئن و یا خرید مواد غذایی از دستفروشان خودداری کنید.

– در هنگام سفر، بهترین غذایی که می‌توانید همراه داشته باشید غذاهای خشک و یا انواع کنسرو می‌باشد.

– در مسافرت بهتر است قاشق، چنگال، کارد و لیوان شخصی خود را همراه داشته باشید. ضمنا همراه داشتن دستمال کاغذی‌های مرطوب شده با مواد ضد عفونی کننده جهت تمیز کردن قاشق و چنگال توصیه می‌شود.

– در صورت استفاده از غذا در رستوران‌های بین راه، غذا را به صورت کاملا داغ یا کاملا سرد مصرف کنید.

– از مصرف سالاد الویه به عنوان غذای مسافرتی اکیدا خودداری نمایید.

– در صورتی که در سفر غذاهای گوشتی همراه دارید باید قبل از مصرف آن را کاملا حرارت دهید.

– از مصرف سالاد به ویژه سالادهایی که در آنها کاهو به کار رفته است و غذاهای دریایی در غذاخوری‌های بین راهی خودداری کنید.

– شیر و فرآورده‌های آن را حتما به صورت پاستوریزه مصرف کنید.

– در صورتی که سالاد را شخصا درست می‌کنید حتما آن را قبلا ضدعفونی، ‌انگل زدایی و کاملا پاکیزه نمایید. بهتر است سبزیجات به صورت پخته مصرف شوند.

– بهترین میوه‌هایی که برای مسافرت می‌توان همراه داشت میوه‌هایی مانند موز، سیب و پرتقال هستند که برای مصرف باید پوست آنها کنده شود.

– در صورت بروز هرگونه علایم تهوع، ‌استفراغ و اسهال به اولین مرکز درمانی مراجعه کنید ضمنا همراه داشتن ORS توصیه می‌شود.

– برنج بعد از پختن سریعا باید مصرف شود.

– گوشت، مرغ، ماهی و تخم مرغ را فقط از مراکز مجازی که زیر نظر سازمان دامپزشکی کشور هستند تهیه فرمایید.

– آب را فقط از منابع مطمئن تهیه کرده و یا از آبهای بطری شده استفاده کنید.

– یخ را از مراکز مطمئن تهیه نموده و از مصرف یخ‌هایی که در شرایط غیر بهداشتی و روی زمین نگهداری یا خرد می‌شوند خودداری کنید.

– از مصرف آب‌های سطحی، چشمه‌ها و دریاچه‌ها خودداری کنید.

جوشاندن آب به مدت ۵ دقیقه یا استفاده از قرص‌های هالوژن (ترکیبات کلر یا ید) طبق دستورالعمل سازنده در هنگام مشکوک بودن به سلامت آب توصیه می‌شود.

– رعایت بهداشت فردی از جمله شست‌وشوی مکرر دست‌ها با آب گرم و صابون و کوتاه نگه داشتن ناخن‌ها به حفظ سلامت کمک می‌کند.

– در هنگام خرید مواد غذایی به تاریخ استفاده و نحوه نگهداری آن که بر روی برچسب بسته بندی غذا نوشته شده دقت کنید.

– برای حمل گوشت، مرغ و ماهی حتما از یخدان استفاده و دقت کنید مواد غذایی خام با پخته تماس نداشته باشد.

– از نگهداری و مصرف مواد غذایی اضافه آماده خودداری کنید.

– برای طبخ و مصرف غذا از ظروف تمیز استفاده کنید.

– در هنگام سفر غذا باید آخرین وسیله‌ای باشد که می‌خواهید همراه ببرید و تا لحظه قبل از حرکت باید در یخچال نگهداری شود.

 

باز نشر : آکادمی یوگا مازندران

http://www.yogaacademy.ir

 

 

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*