مصرف خرما و کشمش در کنار چای بهترین جایگزین برای قند است اما زیاده روی در این زمینه تاثیرات ناخوشایند زیادی روی میزان قندخون ما میگذارد بهتر است در مصرف خوراکی های قندی طبیعی و بی ضرر نیز تعادل را رعایت کنیم یک متخصص تغذیه گفت: با اینکه مصرف خرما, کشمش و توت خشک, جایگزین مناسبی برای قند و شکر در افراد مبتلا به دیابت است ولی به این معنا نیست که این مواد خوراکی موجب بالا رفتن قند خون نمیشوند و یا به هر مقدار قابل مصرف هستند. دکتر رضا امانی با اشاره به شیوه کنترل قند خون با تغذیه توضیح داد: برای مقایسه تاثیر غذاها بر افزایش قند خون، شاخصی به نام گلیسمی وجود دارد که نشان میدهد غذاهای حاوی کربوهیدرات تا چه اندازه میتوانند بر میزان قندخون یا بیماری دیابت اثر بگذارند. وی ادامه داد: در شاخص گلیسمی، اندیس گلیسمی یک غذای استاندارد که معمولا نان سفید است را ۱۰۰ درصد در نظر میگیرند و بقیه غذاهای حاوی کربوهیدرات را با آن مقایسه میکنند. میزان کربوهیدرات هر غذاها را نیز معمولا برابر ۵۰ گرم در نظر میگیرند. امانی گفت: در این مقایسه، ماده غذایی حاوی ۵۰ گرم کربوهیدرات به افراد داده میشود و سطح منحنی قند خون ... ادامه مطلب »
فواید عصاره سبوس برنج
از عصاره سبوس برنج در چه زمینه هایی می توانیم استفاده کنیم چه خواصی برای بدنمان دارد و در چه رمینه هایی کاربرد دارد عصاره سبوس برنچ چه خواص و مواد معدنی دارد برای سلامت پوست و مو می توانیم از آن کمک بگیریم؟ عصاره سبوس برنج عبارت است از عصاره آبی الکلی سبوس برنج که هر میلی لیتر از این عصاره نباید کمتر از ۶۰ میکروگرم ویتامین B1 که معادل ۵/۱۴ گرم سبوس برنج است، باشد. مقدار مصرف آن ۸ میلی لیتر است. از سبوس برنج روغنی به دست میآید که به روغن سبوس برنج۱ موسوم است و استخراج آن از سبوس، معمولاً با استفاده از حلالها صورت میگیرد. ضمناً باید در نظر داشت که در سبوس برنج نوعی لیپاز فعال وجود دارد که باعث میگردد مقدار درصد اسیدهای چرب آزاد را در آن افزایش دهد. روغن سبوس برنج دارای ۱۵- ۲۰ درصد از اسیدهای چرب اشباع شده و ۸۰ تا ۸۵ درصد از نوع اشباع نشده به شرح زیر است: ۴/۰ تا یک درصد اسید میریستیک، ۱۲- ۱۸ درصد اسید پالمیتیک، ۱-۳ درصد اسید استئاریک، ۴۰- ۴۵ درصد اسید لینولئیک، به مقدار یک درصد اسید لینولنیک و ۲/۰ تا ۴/۰ درصد اسید پالمیتولئیک میباشد. روغن سبوس برنج، به ... ادامه مطلب »
خواص و مضرات سیب زمینی
سیب زمینی یکی از سبزیجاتی است که بدون اغراق بیشترین کاربرد را در پخت انواع خوراک ها و غذاها داراست. با ما همراه باشید تا هر آنچه که لازم است را درباره سیب زمینی بدانید. خواص سیب زمینی: سیب زمینی سرشار از بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین آ) است که وقتی پخته میشود به آسانی جذب میشود. مهمترین ماده اصلی موجود در سیب زمینی نشاسته است که معمولاً ۹ تا ۲۵ درصد آن را تشکیل میدهد، از این رو برای تامین انرژی ماده مفیدی است سیب زمینی در بین سبزیجات حاوی ویتامین ث بالایی است و برای تامین ویتامین ث مورد نیاز برای جلوگیری از خونریزی لثه مفید است، ولی نکته بسیار مهم این است که در اثر ماندن در انبار و پخت نامناسب مقدار زیادی از ویتامین ث آن به هدر میرود. سیب زمینی حاوی مقدار زیادی ویتامین ب۶ است. یک فنجان سیب زمینی پخته ۲۱ درصد ب۶ مورد نیاز روزانه شما را تامین میکند. سیب زمینی مهمتر از هر چیز منبع نشاسته (کربوهیدرات) و همچنین مقداری مواد معدنی مانند پتاسیم و کلسیم است. سیب زمینی علاوه بر ویتامین ث حاوی مواد مفید دیگری مثل پتاسیم، فسفر، آهن و منیزیم است. سیب زمینی بهعلت داشتن ویتامین C زیاد برای مقابله ... ادامه مطلب »
دارچین
دارچین چه تاثیراتی می تواند روی بدن بگذارد و چه افرادی از مصرف آن باید پرهیز کنند و افراد دیابتی چه توصیه هایی در این زمینه باید رعایت کنند در بسیاری از مقالات و منابع می خوانیم که دارچین دارای خاصیت کنترل قند خون می باشد. بنابراین عنوان می شود که برای افراد مبتلا به دیابت مفید است، اما واقعا این اظهار نظر صحیح است؟ آیا دارچین واقعا برای افراد دیابتی مفید است؟ در حالی که چندین مطالعه علمی این مهم را ثابت کرده اند که دارچین می تواند باعث بهبود سطوح قند خون شود و ادعا می کنند که می تواند حرکت قند در جریان خون را با کم کردن حضور انسولین در بدن کنترل نماید، اما این تمام واقعیت در مورد دارچین نیست!! واقعیت اثر دارچین در بدن واقعیت آن است که اثر دارچین در کنترل قند خون در کوتاه مدت بروز نمی کند، بلکه در یک مطالعه علمی بر روی افراد داوطلب مبتلا به دیابت مشخص شد که خوردن یک تا شش گرم دارچین در روز به مدت چهل روز مداوم (یعنی مصرف روزانه حدود نصف قاشق چایخوری) می تواند این اثر را برای بدن به همراه داشته باشد. پس در صورتی می توان دارچین را عامل ... ادامه مطلب »
مواد غذایی حاوی ویتامین دی (D) و کمک به رفع افسردگی
با کمک گرفتن از مواد غذایی می توانیم از افسردگی و اختلالات خلق و خو فاصله بگیریم و مانع آن شویم دریافت مقدار مناسبی از ویتامین دی می تواند برای بدن ما بسیار مفید و تاثیرگذار باشد یک متخصص تغذیه بایدها و نبایدهای تغذیهای را در پیشگیری از افسردگی تشریح کرد. دکتر حسن فرهاد غیبی با بیان اینکه در دنیای کنونی و پر از استرس کنونی نباید از نقش تغذیه در پیشگیری از افسردگی غافل شد، گفت: سبک زندگی و تیپ تغذیهای فرد باید منطبق بر اصول علمی طرحریزی شود که فرد مستعد استرس و در بلند مدت افسردگی نشود. وی نقش نور خورشید را در تنظیم متابولیسم بدن جدی خواند و گفت: متاسفانه آلودگی هوا یک علت پنهان بیماری افسردگی است که ساکنان شهرهای صنعتی را تهدید میکند. وی خاطرنشان کرد: افسردگی ارتباط تنگاتنگی با انتقالدهندههای عصبی همچون سروتونین دارد. این انتقال دهنده عصبی بسیاری از رفتارهای ما از جمله خلقوخو، اشتها، خواب، نشاط و… را در بدن ایجاد میکند. دوپامین، دیگرانتقال دهندهای است که در بحث خلقوخو دخالت دارد. با وجود علتهای بالینی افسردگی، ریشه بسیاری از افسردگیها اضطراب است؛ از همین رو برخی رفتارهای اضطرابی از جمله رفتارها یا غذاهایی که به اضطراب منجر میشود نیز در ... ادامه مطلب »
پنج ضد آفتاب خوراکی
۱ – شکلات تلخ از آنجا که شکلات تلخ نوعی آنتی اکسیدان قوی و غنی از فلاوانوئید است، از پوست در برابر آفتاب سوختگی و سرطان محافظت میکند. فلاوانوئید، نور ماورای بنفش را به خود جذب میکند و التهاب را کاهش میدهد. در صورت مصرف روزی تنها ۵۶ گرم شکلات تلخ خطر بروز سرطان کاهش پیدا میکند. ۲ – سبزیهای برگ سبز این نوع سبزیها حاوی کاروتنوئید و آنتی اکسیدانهایی مانند لوتئین است که از پوست در برابر آسیب نور خورشید و بیماریهای پوستی محافظت میکند. مصرف اسفناج، کلم پیچ و برگ چغندر خطر سرطان را ۵۰ درصد کاهش میدهد. کلم بروکلی نیز مفید است و برای به دست آوردن اثر مثبت آن کافی است روزی نصف پیمانه مصرف کنید. ۳ – ماهی ماهی ماکرو، سالمون، ساردین، قزل آلا و شاه ماهی غنی از اسید چرب امگا ۳ است که خطر بروز ملانوما کشنده ترین نوع سرطان پوست را کاهش میدهد. خوردن هفتهای ۲ وعده ماهی برای محافظت از پوست کافی است. مکملهای روغن ماهی نیز در کاهش آفتاب سوختگی موثر است. ۴ – سبزیجات نارنجی هویج و کدو حلوایی حاوی بتاکاروتن است که به طور موثر کاهش دهنده آفتاب سوختگی است. هر چه گیاه رنگیتر باشد، ... ادامه مطلب »
خواص چغندر (لبو)
لبو کمک قابل ملاحظه ای برای از بین بردن مواد سمی کبد و کارکرد بهتر آن دارد.چغندر وقتی پخته یا تخمیر میشود مانند ترشی لبو مقدار مواد مغذی سالم برای کاهش فشار خون پایین میاید بنابراین خوردن لبوی ساده یا اب لبو توصیه میشود تا از منفعتهای آن کم نشود با خواص چغندر ( لبو ) از نگاهی متفاوت آشنا شوید ؛ ۱- طبیعت چغندر گرم و تر است. ۲- ضماد برگ با اسیدبوریک باعث بهبود کک و مک و طاسی میشود. ۳- فیبر زیاد موجود در آن، موجب کاهش سطح کلسترول خون و کاهش خطر بروز سکته های قلبی در بیماران قلبی است. ۴- شیرۀ چغندر یکی از بهترین شیره های سبزی است که به ساختن گلبولهای قرمز خون کمک می کند، خون را تصفیه کرده و جریان خون را بهبود می بخشد. از این رو مصرف چغندر به خانمها بسیار توصیه می شود. چغندر قرمز به دلیل داشتن مواد مغذی آهن در کنار اسیدفولیک از بروز کمخونی جلوگیری میکند. ۵- چغندر قرمز یا لبو به دلیل داشتن فیبر فراوان که خاصیت کاهش چربی خون را دارد و همچنین اسید فولیک، بهتر است در سبد غذایی بیماران قلبی و زنان باردار قرار بگیرد. ۶- لبو دارای مقادیر فراوان ... ادامه مطلب »
کیک لبو
مواد لازم برای ۱۲ نفر: لبوی تازه ۳ عدد کوچک (۲۵۰ گرم) کره ی نرم ۲۵۰ گرم رنده ی پوست لیمو ۳ قاشق چایخوری پودر شکر یک پیمانه تخم مرغ ۴ عدد کشمش بی دانه یک پیمانه (۱۵۰ گرم) آرد معمولی ۲ پیمانه (۳۰۰ گرم) بیکینگ پودر ۲ قاشق چایخوری طرز تهیه: فر را با دمای ۱۷۵ درجه ی سانتی گراد روشن کرده و یک قالب گرد ۲۰ سانتی متری را چرب کنید. کف و دیواره های آن را کاغذ روغنی بیندازید. پوست لبو ها را خیلی نازک بکنید و با رنده ی درشت رنده کنید. در یک کاسه کره، پوست لیمو و پودر شکر را با همزن برقی بزنید تا کمرنگ شده و سبک شود. تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه کرده و به اندازه ای که مواد فقط با هم ترکیب شود هم بزنید. در این مرحله بقیه مواد را نیز اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند. مخلوط به دست آمده را داخل قالب آماده بریزید. کیک را حدود ۶۵ تا ۷۰ دقیقه در فر آماده بپزید. سپس قالب را از فر خارج کرده و اجازه دهید که کیک حدود ۱۰ دقیقه داخل قالب سرد شود. در صورت تمایل روی کیک را با پودر ... ادامه مطلب »
سالاد شلغم
موادلازم ( جهت ۳تا ۴ نفر): شلغم پوست کنده و رنده شده نیم کیلو گشنیزیا جعفری ساطوری شده نیم پیمانه هویج رنده شده ۲عدد متوسط لیمو دوعدد روغن زیتون ۳ قاشق غذاخوری فلفل قرمز ساییده شده اندکی نمک به میزان لازم طرز تهیه: شلغم را کمی نمک بپاشید و در یک بشقاب ته گرد بریزید. لیمو را آب بگیرید و با روغن روی شلغم بریزید. فلفل بپاشید. سالاد را با جعفری یا گیشنیز آرایش دهید. سالاد ترب سیاه : به جای شلغم , ترب سیاه پوست بکنید و خرد کرده به کار ببرید. بهتر است ترب سیاه خرد کرده را یک ساعت در آب سرد بخوابانید تا تندی آن گرفته شود. خواص شلغم : با توجه به شروع شدن فصل سرما و لزوم دانستن اینکه استفاده از چه گیاهان برای جلوگیری از ابتلا به سرما خوردگی و یا در صورت ابتلا به این قبیل بیماریها مصرف آنها مفید می باشد از بخش گیاهان دارویی میوه جات و خوراکیهایی را به شما معرفی خواهیم کرد که هم با خواص آنها بیشتر آشنا شوید و هم از خواص اعجاب انگیز آنها استفاده کافی را برده و سلامتی را با مصرف گیاهان دارویی از آن خود نمایید. منبع : سایت آکاایران باز نشر : ... ادامه مطلب »
مصرف کاکائو در فصل سرما
در ای فصل می توانید از کاکائو برای پیشگیری از خشکی پوستتان استفاده کنید و مانع بروز مشکلات در آن شوید همچنین میوه موز نیز بهترین گزینه برای مراقبت از پوست در فصل سرما است کارشناسان می گویند خواص جادویی کاکائو, موز و توت برای پوست در هوای خشک و سرد زمستان بهترین است. هوای زمستان بواسطه خشک و سرد بودن بر پوست ما اثر گذاشته و موجب خشکی و خارش پوست می شود. کارشناسان توصیه می کنند مصرف کاکائو، موز و توت به بهترین شکل رطوبت پوست را تامین می کند. کاکائو استخراج شده از دانه های کاکائو، ماده ایی مرطوب کننده، نگه دارنده رطوبت، ترمیم کننده پوست و آنتی اکسیدانی عالی است. به گفته کارشناسان بهداشت پوست، «کره کاکائو حاوی اسیدهای چربی است که موجب بهبود حفظ رطوبت و خاصیت ارتجاعی پوست می شود. مصرف موضعی کره کاکائو موجب تسکین مشکلات پوستی نظیر اگزما نیز می شود.» به گفته کارشناسان، مصرف موضعی کره کاکائو بر روی نواحی خشک پوست نظیر آرنج، قوزک پا و زانو موجب کاهش خشکی این نواحی از بدن می شود. از آنجایی که کره کاکائو غنی از آنتی اکسیدان ها، اُمگا۳ و اُمگا۶ است، ماده ای ضدپیری به شمار می آید. موز هم یکی ... ادامه مطلب »
استفاده از فست فودها برای کودکان
چرا مصرف انواع فست فود برای کودکان توصیه نمی شود و از والدین درخواست می شود از این قبیل خوراکی هابرای فرزندانشان تهیه نکنند چون اطفال را در معرض انواع مشکلات گوارشی قرار می دهند دیابت و تضعیف سیستم ایمنی بدن از پیامدهای اینگونه خوراکی ها است اگر از جمله کسانی هستید که بهطور مکرر فست فود میخورید و تمایلی به غذاهای خانگی ندارید و این عادت غلط را به فرزندانتان منتقل کردهاید، احتمالا از مضرات این غذاها بیاطلاع هستید. اگر نگاهی به مقالات علمی داشته باشید با انواع و اقسام مضرات فستفودها به گستردگی منوی همین غذاها روبهرو خواهید شد. غذاهای فستفود به دلیل استفاده از انواع سس و ادویهجات طعم خوبی دارند که برای بسیاری از ما خصوصا کودکان فریبنده است. البته انتخاب با خودتان است که طعم غذا را به سلامتی ترجیح دهید یا نه؟ اما بهتر است با ما همراه باشید و با عوارض زیادهروی این نوع غذاها بیشتر آشنا شوید. هانیه جباریان، مشاور تغذیه و رژیم درمانی در این باره توضیح میدهد. بیماریهای گوارشی بیخ گوش شماست سوسیس و کالباس بیش از همه، سیستم گوارش را درگیر کرده و بر آن تاثیر مخرب دارد. در تمام کارخانجات تولید سوسیس و کالباس از نیترات و نیتریت ... ادامه مطلب »
فواید سالاد باقلای سبز
مواد لازم جهت ۳ تا ۴ نفر باقلای سبز دو پوسته شده نیم کیلو کره دو قاشق سرکه دوقاشق نمک و فلفل به میزان لازم طرز تهیه : در امریکای مرکزی و جنوبی نیز مانند سرزمین خود ما باقلا فراوان است و فراوان خورده می شود ، اگر چه ما کمتر به فکر می افتیم از آن سالاد درست کنیم ، یا در واقع نام باقلای پخته را سالاد بگذاریم . باقلا را با اندکی نمک در آب بپزید تا نرم شود . سپس در آب کش بریزید و بگذارید خنک شود . کره را در تابه داغ کنید ، باقلا را در کره تفت بدهید و در ظرف سالاد بریزید و فلفل بپاشید و سرکه را روی آن بدهید . این سالاد را به عنوان تنقّل یا به عنوان تره بار همراه با خوراک گوشت و مرغ می توان خورد . یک قاشق چای خوری آویشن شیرازی یا گلپر ساییده این سالاد امریکای مرکزی را اهلی و محلی می کند . خواص باقلای سبز باقلای تازه و لطیف اگر پوست کنده شود و با نمک خورده شود و خوب جویده شود پیش غذای مطبوعی است. باقلای خشک خیلی مقوی است و سرشار از آهن و آهک می باشد، ... ادامه مطلب »
سس گردو مخصوص سالاد کلم !
برای شما که اهل سس سفید نیستید و یا رژیم غذایی دارید که خود را از خوردن موادغذایی چرب منع کرده اید این سس می تواند سالادتان را بسیار خوشمزه کند، ناگفته نماند که این سس کاملا رژیمی بوده و تمامی موادی که می تواند به یک سالاد کلم طعم خاص و مطبوعی دهد را دارا می باشد. مواد لازم برای پنج نفر: مغز گردو ۱۰ عدد فلفل دلمه ای نصف فلفل نعنا خشک ۱ قاشق مرباخوری سرکه ۱ قاشق غذاخوری لیموترش بزرگ ۱ عدد ماست کم چرب ۶ قاشق غذاخوری نمک، فلفل قرمز به میزان لازم طرز تهیه: مواد را در یک مخلوط کن ریخته و خوب میکس کنید تا مخلوط یکنواختی حاصل شود سپس آن را روی مخلوط سالادتان که می تواند شامل کلم سفید و بنفش، پیاز،ذرت،کشمش، جوانه ی شبدر و کمی جعفری تازه باشد ریخته و نوش جان کنید. منیع : سایت سیمرغ باز نشر : آکادمی یوگا مازندران http://www.yogaacademy.ir/ ادامه مطلب »
این ماده غذایی جلوی هله هوله خوری های شما را می گیرد !
متخصصان تغذیه در دانشگاه بینالمللی سوری در انگلیس با انجام مطالعه جدیدی ادعا کردهاند که خوردن تخممرغ در وعده غذایی صبحانه برای کاهش وزن بسیار موثر است. چندین دهه پزشکان و متخصصان تغذیه نگران آن بودند که مصرف تخممرغ موجب بالا رفتن فشار خون و کلسترول خون میشود. اما این بار کارشناسان علوم تغذیهای در دانشگاه سوری دریافتهاند که خوردن تخممرغ به عنوان صبحانه میتواند در کاهش مقدار کالریهای مصرفی در وعدههای غذایی ناهار و شام موثر و مفید باشد. تخممرغ بیش از هر غذای دیگری در وعده صبحانه میتواند شما را به مدت طولانیتری سیر نگه دارد و همچنین برای افرادی که اصرار دارند به عنوان تنقلات بعدازظهر از کیک و شکلات و بیسکوئیت استفاده کنند، بسیار مفیدتر است. به گزارش روزنامه هرالد تریبون، پروفسور گریفین که سرپرستی این مطالعه را بر عهده داشته متذکر شد: این مطالعه بار دیگر تایید میکند که خوردن تخممرغ در وعده صبحانه برای افرادی که به این ماده غذایی آلرژی ندارند میتواند آنها را مدت طولانیتری سیر نگه دارد و در نتیجه با کاهش تمایل به هلههوله خوری در کاهش وزن و جلوگیری از اضافه وزن موثر خواهد بود. برگرفته از مجله سلامت و زیبایی باز نشر : آکادمی یوگا مازندران http://www.yogaacademy.ir/ ادامه مطلب »
کوکوی کدو غذایی برای درمان بیخوابی
مواد لازم : کدو: ۲ عدد سیبزمینی پخته شده: ۲ عدد تخممرغ: ۲ عدد پیازچه خرد شده: ۴ ساقه شوید خرد شده: ۵۰ گرم ماست: یکدوم پیمانه لیموترش: یک عدد آرد: ۲ قاشق سوپخوری بیکینگپودر: یکدوم قاشق چایخوری نمک و فلفل: به مقدار لازم طرز تهیه : سیبزمینی و کدو را رنده کرده و آرد، تخممرغ، بیکینگپودر و نمک را به آن اضافه کنید. نیمی از پیازچه و شوید را به مواد بیفزایید و مایه کوکو را با قاشق در ظرفی که قبلا در آن روغن داغ شده است ریخته و کوکو را سرخ کنید. برای تهیه سس، ماست و شوید را همراه پیازچه، لیموترش، نمک و فلفل مخلوط کرده و آن را با کوکوی سرخ شده، صرف کنید. اهمیت غذایی کدو کل انرژی این غذا ۱۳۰۰ کیلوکالری است و برای افرادی که در رژیم غذایی هستند، مناسب است. کدو سرشار از ویتامین A است و علاوه بر آن ویتامینهای زیادی دارد که برای امراض قلبی مفید است. خوردن ۱۵۰ گرم کدو در روز، نیاز بدن به الیاف را تامین میکند. کدو اثر ملین دارد و باعث رفع یبوست و سوءهاضمه میشود، کدو تب را پایین میآورد و برای اشخاص گرم مزاج و صفراوی، غذای مناسبی است. کدو خونساز است ... ادامه مطلب »