خانه » مقاله ها » تغذیه (برگه 20)

تغذیه

تغذیه مفید

حفظ سلامتی قلب با مصرف آووکادو

آووکادو میوه مناطق گرم و استوایی می باشد که منبع غنی از پتاسیم و اسید های چرب امگا ۳ است و خواص درمانی فراوانی دارد. با استفاده از آووکادو می توانید از بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت جلوگیری کنید. در این مقاله از دکتر سلام به خواص درمانی آووکادو پرداخته ایم. با ما همراه شوید. آووکادو منبعی غنی از پتاسیم و اسیدهای چرب امگا ۳ همراه با فیبرهای محلول و نامحلول است که متخصصان تغذیه به دلایل متعددی مصرف روزانه آن را توصیه کرده‌اند. مطالعه متخصصان تغذیه نشان می‌دهد که آووکادو با کاهش وزن، احتمال ابتلا به سرطان و بیماری‌های قلبی، علایم آرتروز و کلسترول و افزایش جذب مواد مغذی و سلامت چشم، به حفظ سلامتی و طول عمر کمک می‌کند.  متخصصان تغذیه به دلایل زیر مصرف روزانه آووکادو را توصیه کرده‌اند: برطرف کردن علائم آرتروز آووکادو یک میوه ضد التهابی و حاوی فیتوسترول‌ها، آنتی اکسیدان‌ها، کاروتینوئید و اسیدهای چرب امگا ۳ است. آووکادو حاوی ترکیباتی به نام ASU است که سنتز کلاژن را افزایش می‌دهد و سبب کاهش درد آرتروز و استئو آرتریت می‌شود. کاهش خطر ابتلا به سرطان مطالعات صورت گرفته در سال ۲۰۰۷ میلادی نشان می‌دهد که ویژگی‌های آنتی اکسیدانی و ضد التهابی موجود در آووکادو، احتمال ابتلا به سرطان‌های دهان، پوست و پروستات را کاهش می‌دهد. ... ادامه مطلب »

آب‌رسانی به بدن در هنگام ورزش

اگر پیش از تمرین، در هنگام ورزش و پس از آن به مقدار کافی چیزی ننوشید، بر روی تمرینتان تأثیرگذار خواهد بود! بی آبی، باعث خواهد شد عضلاتتان براحتی خسته شوند، که هم بر قدرت و هم بر هماهنگی عضلاتتان تأثیر گذار خواهد بود. همچنین اگر بدنتان بی آب شود، نمی‌تواند به خوبی خود را خنک کند، که منجر به گرمازدگی بدنتان خواهد شد. اگر می‌خواهید از تمرینتان بیشترین بازدهی بدنی را کسب کنید، باید ۲ تا ۳ ساعت پیش از ورزش حدود ۳ لیوان، ۲۰ دقیقه پیش از شروع تمرین ۱ لیوان، در حین تمرین، هر ۲۰ دقیقه ۱ لیوان و پس از تمرین نیز ۱ لیوان دیگر نوشیدنی بنوشید. آب بهترین نوشیدنی برای ورزش و تمرین در مورد اینکه حین ورزش بهتر است چه بنوشیم، شورای ورزش آمریکا، پیشنهاد می‌کند که آب، بهترین گزینه برای اکثر انسان‌هاست. نه تنها ارزان است، بلکه عاری از کالری است. وقتی که به خاطر کاهش وزن یا نگهداری از وزنتان ورزش می‌کنید، حتی کالری چیزهایی که می‌نوشید نیز محاسبه می‌شوند! خیلی‌ها نوشیدن آب برایشان سخت و خسته‌کننده است، چرا که آب هیچ مزه‌ای ندارد. دانشکده‌ی پزشکی ورزشی آمریکا توصیه می‌کند که اگر استفاده از آب‌های طعم‌دار به شما کمک می‌کند تا آب بنوشید، ... ادامه مطلب »

۱۲ خاصیت کافئین برای سلامتی

کافئین، تضمین کننده سلامتی خاصیت شماره یک. محققان ژاپنی موفق به نمایش تاثیر مثبت کافئین در تقویت حافظه شده‌اند. همچنین یک تحقیق جدیدتر که توسط پژوهشگران دانشگاه جان‌هاپکینز آمریکا به انجام رسیده نشان می‌دهد که خوردن یک قرص ۲۰۰۰ میلی‌گرمی کافئین به تثبیت حافظه کمک می‌کند. خاصیت شماره دو. مصرف کافئین در کنار کربوهیدرات‌ها پس از تمرین‌های ورزشی می‌تواند سرعت بازسازی ذخایر گلیکوژن (منابع انرژی قندی) در عضلات را افزایش دهد. خاصیت شماره سه. مصرف کافئین باعث سم‌زدایی از کبد می‌شود و مصرف آن به صورت شیاف باعث پاکسازی روده بزرگ می‌شود. خاصیت شماره چهار. مصرف کافئین به حفظ هوشیاری در هنگام رانندگی در زمان‌هایی که با کمبود خواب مواجه هستید کمک می‌کند. خاصیت شماره پنج. کافئین می‌تواند باعث تحریک رشد مو در مردان و زنان دچار ریزش مو شود. خاصیت شماره شش. کافئین درد عضلانی بعد از تمرین‌های ورزشی را تا ۴۸% کاهش می‌دهد. خاصیت شماره هفت. کافئین دردهای عضلانی ناشی از کمبود خواب را بهتر از داروهای مسکن تسکین می‌دهد. خاصیت شماره هشت. مصرف کافئین می‌تواند باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری پارکینسون شود. تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد کسانی که به صورت منظم قهوه می‌نوشند کمتر در خطر ابتلا به این بیماری دارند. حتی مصرف قهوه باعث کاهش این خطر در ... ادامه مطلب »

نوشیدنی‌های از بین‌ برنده عطش

چند سالی است که ماه مبارک رمضان با فصل تابستان و گرمای طاقت‌ فرسای آن عجین شده است. استفاده از نوشیدنی‌های از بین‌ برنده عطش تا حد زیادی می‌تواند از این تشنگی طاقت‌فرسا بکاهد. از تشنگی و گرسنگی در زمان روزه تا حد زیادی می‌توان جلوگیری کرد. طب سنتی برای این مسئله هم راهکار دارد. نوشیدنی‌هایی که بتوانند از عطش جلوگیری کنند و البته راهکارهایی ساده که عمل‌کردن به آن‌ها می‌تواند تا حد زیادی شما را تا اواسط روز از تشنگی دور نگه دارد. در ادامه تعدادی از این توصیه‌ها را با هم می‌خوانیم. ۱) کمتر از هشت لیوان آب نخورید – از زمان افطار تا سحر بهتر است که حدود هشت لیوان آب مصرف شود تا مایعاتی که بدن در طول روز به آن‌ها احتیاج دارد، جبران شود. البته توجه کنید که استفاده از نوشیدنی‌های کافئین‌ دار مانند نسکافه و قهوه نمی‌تواند جایگزین چای ساده باشد و احتمال کم‌خونی را هم بالا می‌برد. ۲) هندوانه به‌ شرط رفع تشنگی – هندوانه از مهم‌ترین میوه‌هایی است که می‌توان از زمان افطار تا سحر استفاده کرد. این میوه سرشار از پتاسیم و مواد معدنی دیگر است و در حالت عادی برای رفع تشنگی در فصل تابستان استفاده می‌شود. ۳) چای پررنگ ... ادامه مطلب »

رژیم غذایی گیاهخواری

گیاهان فشار خون را کاهش می دهند: یکی از مشهورترین رژیم ‌ها برای افراد مبتلا به فشار خون بالا، پیروی از رژیم‌های گیاهخواری برای مقابله با فشار خون است. گرچه تمرکز این رژیم اغلب بر کاهش مصرف سدیم است اما از دیگر اهداف آن، کاهش مصرف گوشت است. در رژیم‌ های گیاهخواری مقابله با فشار خون، مصرف میوه ‌ها و سبزیجات افزایش می ‌یابد و روزانه ۱۵۰ گرم پروتئین جذب بدن می‌ گردد. گیاهان سرشار از امگا ۳ هستند: مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ خطر ابتلا به بیماری‌ های قلبی و دیابت را کاهش می ‌دهد و موجب کاهش کلسترول و فشار خون بالا می ‌گردد. اسیدهای چرب امگا ۳ در بدن ساخته نمی‌ شوند، بنابراین تنها روش دستبابی به آنها از طریق برنامه‌ غذایی مناسب است. امگا ۳ گیاهی در گیاهانی مانند تخم کدو، روغن کوینولا، سویا، گردو و بذر کتان یافت می‌ شود. رژیم غذایی گیاهخواری حاوی مواد مغذی است: عمده تاثیر رژیم غذایی گیاهخواری محافظت از قلب است. میوه‌ ها و سبزیجات سرشار از آنتی‌ اکسیدان، استرول گیاهی، ترکیبات شیمیایی و پتاسیم هستند که همگی خطر ابتلا به بیماری ‌های قلبی را کاهش می ‌دهند. پتاسیم، به طور خاص، برای مقابله با فشار خون بالا بسیار موثر ... ادامه مطلب »

تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان

داشتن برنامه غذایی متعادل و متنوع در دوران ماه رمضان باعث می شود تا روزه داران بتوانند با سلامتی این دوره را به پایان برسانند. هدف از روزه داری از نظر گوارش حذف یک وعده از رژیم غذایی است و نباید وعده حذف شده را به صورت افزایش حجم غذا در وعده افطار و سحر جبران شود. در ماه رمضان برنامه غذایی افراد به دو وعده اصلی افطار و سحر محدود می شود که بهتر است به ۳ وعده افطار، شام و سحری تقسیم شود. نقش روزه داری در سلامت جسمی – استراحت دستگاه گوارش – جلوگیری از فرسودگی دستگاه گوارش – با استراحت بیشتر دستگاه گوارش خون رسانی به سایر ارگان ها خصوصا مغز و سیستم عصبی تسریع می شود. – تحلیل و کاسته شدن ذخایر قبلی چربی در بدن روزه داری حتی در افراد لاغر و یا افراد با وزن طبیعی باعث می شود تا چربی های قدیمی بدن سوخته شود و چربی های تازه و مناسب جایگزین شود. برنامه غذایی افطار در زمان افطار قند خون در پایین ترین سطح خود قرار دارد که یکی از علل سردردهای نزدیک افطار است. بهترین رژیم برای باز کردن روزه: – دریافت مایعات گرم همراه با قندهای ساده طبیعی – ... ادامه مطلب »

روغن زیتون

با اینکه روغن زیتون حاوی چربی است، اما مزایای کاهش وزن داردمصرف روغن زیتون از سالهای دور توصیه شده است . این روغن گیاهی حاوی چربی است اما برخی معتقدند که با وجود این ، روغن زیتون خاصیت لاغرکنندگی دارد.عجیب است یک روغن را لاغرکننده بنامیم روغن زیتون، یک منبع عالی از ویتامینها و مواد معدنی است که سیستم بدن را پاکسازی کرده و پوست را تغذیه می کند. همچنین دوستدار قلب نیز می باشد. بعضی از افراد رژیم گیرنده، دیگر با روغن زیتون غریبه نیستند. این روغن بعنوان یک جایگزین سالم تر برای سس های سالاد یا روغن پخت و پز بکار می رود. اما آیا می دانستید که مصرف فقط یک قاشق سوپخوری روغن زیتون در هر روز می تواند به کاهش وزن شما کمک کند؟روغن زیتون، یکی از مفیدترین روغنهای سالم است. این روغن با له کردن و فشردن میوه های زیتون برای بیرون کشیدن روغن آن، تهیه می شود. انواع مختلفی از روغن زیتون در بازار وجود دارد. باز نشر:  آکادمی یوگا مازندران   ادامه مطلب »

اضافه وزن افراد دارای زندگی پر استرس

در یک تحقیق جدید که توسط مححقان انگلیسی انجام شد مشخص شد زندگی های سرشار از استرس و پر تنش باعث می شود هورمون استرس (کورتیزول) در بدن بیشتر ترشح کند و این کار باعث بروز چاقی و اضافه وزن در بدن خواهد شد. «اندرو استپتو» سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «ما هنوز نمی دانیم کدامیک مسبب بروز دیگری است.» در این مطالعه، تیم تحقیق میزان کورتیزول را در یک تار مو به اندازه دو سانتیمتر که تا حد ممکن از قسمت نزدیک به پوست سر انتخاب شده بود مورد آنالیز قرار دادند. این نمونه مو نشاندهنده کورتیزول تجمع یافته در طول دو ماه گذشته بود. هورمون کورتیزول در واکنش به خطر ترشح می شود اما اگر میزان آن به طور مزمن بالا باشد، با بروز افسردگی، اضافه وزن، اضطراب و سایر مشکلات مرتبط است. این مطالعه شامل بیش از ۲۵۰۰ فرد بزرگسال در انگلستان در رده سنی ۵۴ سال به بالا بود. محققان میزان کورتیزول موجود در نمونه مو را با وزن بدن، اندازه دور کمر و شاخص توده بدنی مقایسه کردند. محققان دریافتند شرکت کنندگانی که میزان کورتیزول بالاتری داشتند، اندازه دور کمر (بیش از ۱۰۰ سانتیمتر برای مردان و بیش از ۹۰ سانتیمتر برای ... ادامه مطلب »

خواص چای سبز و زمان مصرف آن

خواص چای سبز چای سبز و سرطان: نوشیدن چای سبز را عاملی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان می دانند، چرا که میزان آنتی اکسیدان های موجود در آن ۱۰۰ برابر تاثیرگذارتر از ویتامین C و ۲۵ برابر تاثیرگذارتر از ویتامین E است. (توجه کنیم که ویتامین C و E به عنوان دو آنتی اکسیدان مهم مطرح هستند). چای سبز و جوانی و زیبایی: دلیل اصلی ضد پیری بودن چای سبز وجود میزان قابل توجهی آنتی اکسیدان به ویژه آنتی اکسیدان های موثر در حفظ شادابی و جوانی موجود در چای سبز است. آنتی اکسیدان ها یکی از شاخص ترین عوامل برای حفظ سلامتی و شادابی سلول های بدن، با به تعویق انداختن شروع روند پیری سلول ها هستند. کاهش وزن و چای سبز: اگر تصمیم دارید با مصرف چای سبز با چاقی و اضافه وزن خداحافظی کنید، باید برای مصرف آن در طول روز برنامه ریزی داشته باشید و از مصرف این نوشیدنی گیاهی بدون برنامه پرهیز کنید. زمان مناسب نوشیدن چای سبز: بهترین زمان برای نوشیدن چای سبز به منظور کاهش وزن، ۲ ساعت پس از صرف غذا در وعده های غذایی است. به این ترتیب شما علاوه بر آنکه از خواص درمانی چای برای کاهش وزن بهره ... ادامه مطلب »

دم‌کرده گیاهان دارویی

استفاده از دمنوش‌ها یا به گفته ساده‌تر، دم‌کرده گیاهان دارویی از دیرباز در فرهنگ ما ریشه داشته اما این روزها، به لطف تبلیغات گسترده و میل شدید افراد به کاهش وزن، دوباره این دمنوش‌ها بر سر زبان‌ها افتاده و طرفداران زیادی نیز پیدا کرده‌اند.  بسیاری از شرکت‌های تولیدی و کارخانه‌‌ها اقدام به تولید بسته‌های متنوعی از انواع دمنوش‌ها کرده‌اند و مجموعه‌ای از گیاهان دارویی مختلف را در بسته‌بندی‌های رنگارنگ و شکیل راهی بازار نموده‌، برای هر یک از آن‌ها بروشوری حاوی توضیحات مختصر درباره آن گیاه و تاثیر آن بر بدن ارائه می‌دهند.  برخی طرفداران دمنوش‌های گیاهی این بسته‌ها را خریداری کرده، بسته به نیاز خود در مواقع مختلفی از روز یا شب از این دمنوش‌ها استفاده می‌کنند. در این میان اما هستند افرادی که تهیه دمنوش‌های گیاهی را به روش سنتی می‌پسندند و با مراجعه به عطاری‌ها، گیاه مورد نیاز خود را تهیه کرده و به روش دم‌کردن چای، آن‌ها را آماده کرده و مصرف می‌کنند. دمنوش ها  برای سلامت نیز تاثیر بسیار دارد: انرژی می دهد، بر نظم ضربان قلب تاثیر می گذارد، برای مقابله با بعضی سرطان ها مفید است و فواید دیگر. اما از همه این فواید مهمتر تاثیری است که این چای ها برای کاهش ... ادامه مطلب »

تاثیر یوگا

روش یوگا از طریق کنترل طبیعت بدن بهترین وسیله تنظیم بدن می باشد. در این میان توصیه ما آن است که در انتخاب غذا دقت لازم را معمول داشته و با توجه به نیاز بدن تغذیه کنید، نه آن که بدنتان تصمیم بگیرد. تداوم تمرینات یوگا ضمن لذت بخش بودن و وزن بدن را قابل کنترل نموده و بدون پیدایش کوچکترین اشکالی در اندامتان تناسب و زیبایی را به وجود می آورد. یکی از اساسی ترین روش یوگا یعنی توجه دقیق به مشکلات ایجاد تعادل و کنترل وزن بدن و راه حل عاقلانه این ورزش سبک را که موثرتر از رژیم لاغری و غذاهای مخصوص به همراه توصیه های ماشینی می باشد، توجه به نیازهای بدن است تا هرگز از ناراحتی های جسمانی رنج نبریم و با مسئله ایی به نام کاهش وزن روبرو نشویم. باز نشر : آکادمی یوگا مازندران http://www.yogaacademy.ir ادامه مطلب »

قانون تغذیه در یوگا

یوگا تنها یک ورزش نیست بلکه یک نوع روش زندگی است که شامل تغذیه نیز میباشد کسی که یوگا میکند باید تغذیه متفاوت و مطابق با یوگا داشته باشد رعایت شش قانون زیر برای یک یوگی ضروری است . ۱ – غذا باید سبک و مقوی باشد به هیچ وجه در خوردن غذا نباید زیاده روی کرد به عبارت دیگر غذا باید دارای حجم کم و کیفیت بالا باشد . ۲ – غذا را باید بصورت طبیعی خورد یعنی از مصرف کنسرو – رنگ های غذایی – غذاهای سرخ کرده – یخ زده – مانده – بیش از حد پخته شده و کلأ غذاهای بیرون باید خودداری کرد وتا آنجا که میشود غذای خانگی مصرف کرد . ۳ – بهتر است تا آنجایی که میشود سبزیجات و مواد دیگر را خام مصرف کرد یا بصورت نیمه پز پختن طولانی و حرارت زیاد تمام مواد مفید غذا را از بین میبرد . ۴ – حتی الامکان ساده بخورید و از تنوع غذایی پرهیز کنید . ۵ – نوشیدنی هایی که دارای الکل – کافئین و شکر زیاد است نخورید . ۶ – اگر میتوانید گوشت نخورید یا کمتر بخورید برای تأمین پروتئین از لبنیات – تخم مرغ و حبوبات استفاده کنید ... ادامه مطلب »

غذاهایی که سیری را تقویت می کنند

تحقیقات نشان داده غذاهای افزایش دهنده سیری مستقیما کاهش مقدار غذایی دریافتی را بهبود می دهند و همچنین با کاهش تاثیر گرسنگی روی انگیزه و خلق و خو به استراتژی های سالم غذا خوردن و کنترل وزن کمک می کنند. فاکتورهایی که در ادامه می آید روی اینکه یک غذاهای خاص چقدر می تواند سیرکننده باشد تاثیر دارد. میزان فیبر یک برنامه غذایی سرشار از فیبر می تواند باعث بهبود سیری و کنترل وزن شود، چون حاوی غذاهایی باان تراکم انرژی پایین است. مانند میوه ها و سبزیجات که وقتی به اندازه یک غذا با تراکم انرژی بالا خورده می شوند به همان اندازه سیر کننده هستند اما کالری کمتری نسبت به آنها دارند. نوع هضم غذاهایی که فیبر بالایی دارند نیز به افزایش سیری کمک می کنند. فیبر خالی شدن معده را کند می کند، مدت زمان گوارش را افزایش می دهد و روی آزاد شدن هورمون های سیری تاثیر می گذارد.   میزان پروتئین تحقیقات نشان داده غذاهای سرشار از پروتئین بیشتر از غذاهای کربوهیدراتی یا دارای چربی، سیر نگهمان می دارد. پروتئین میزان چندین هورمون سیری را تغییر می دهد از جمله گرلین و GLP-1 که روی اشتها تاثیر می گذارند. غذاهای سرشار از پروتئین عبارتند از ... ادامه مطلب »

خواص چای سبز

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، طبق نتایج یک مطالعه جدید ترکیب یافت شده در چای سبز دارای خاصیت زندگی بخش به مبتلایان اختلالات مغز استخوان است. محققان دانشگاه واشنگتن آمریکا به همراه همکاران آلمانی شان دریافتند ترکیب موسوم به epigallocatechine-۳-gallate (EGCG)، پلی فنول یافت شده در برگ های چای سبز، خاصیت ویژه ای برای بیماران مبتلا به مالتیپل میلوم و آمیلوئیدوز، که مشکلات پزشکی گاهاً کُشنده در ارتباط با اختلالات مغز استخوان است، دارد. دکتر ژان بیسکه، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «این بیماران در معرض شرایط کشنده ای موسوم به آمیلوئید قرار دارند که بخش های از آنتی بادی خود بدن شان تغییرشکل داده و در اعضای گوناگون از جمله قلب و کلیه ها انباشت می شوند.» محققان با آزمایش ترکیب چای سبز بر روی ۹ بیمار مبتلا به اختلالات مغز استخوان دریافتند EGCG موجب تغییر در زنجیره سبک آمیلوئید شد و بدین ترتیب از تکثیر و تجمع خطرناک نوع تغییرشکل یافته آن پیشگیری می کند. بدین ترتیب حالت سمی ایجاد نمی شود و آمیلوئید ساختار الیافی را تشکیل نمی دهد. منبع : سلامت نیوز باز نشر : آکادمی یوگا مازندران ادامه مطلب »

فوائد تخم کتان

تخم کتان که گهگاه به آن تخم بزرک هم می‌گویند، منبعی سرشار از مواد مغذی همچون فیبر، منگنز، ویتامین B1، اسید چرب آلفا لینولنیک، و امگا ۳ است. این تخم، از درخت کتان گرفته می‌شود، درختی قدیمی که در مصر باستان و چین بار می‌آید. تخم کتان منبعی برای چربی سالم، آنتی اکسیدان، و فیبر است. تحقیقات اخیر یافته‌اند که این تخم می‌تواند در کاهش خطر ابتلا به دیابت، سرطان و بیماری‌های قلبی نیز موثر باشد. پادشاه شارلمانی در قرن هشتم، شدیدا به مزایای سلامتی تخم کتان ایمان داشت، بدین جهت تمایل داشت افراد وفادار به وی از این تخم مصرف کنند. و به جهت اینکه از این موضوع اطمینان پیدا کند، قانونی در این مورد تصویب کرده بود! نام لاتین و علمی درخت کتان، Linum usitatissimum، به معنی «مفیدترین» است. این مقاله، بخشی از سلسله مقالاتی است که در مورد فواید خوراکی‌های محبوب درباره‌ی سلامتی می‌گویند. و شامل مشخصات تغذیه‌ای تخم کتان، خواص درمانی مربط با خوردنش، و البته عوارض جانبی این تخم می‌باشد. برای اینکه از حداکثر فواید تخم کتان بهره مند شوید، باید آنرا بصورت آسیاب شده بخرید، و یا حداقل قبل از مصرف، آسیابشان کنید. چرا که تخم کامل، ممکن است بدون اینکه هضم شود، از ... ادامه مطلب »