خانه » مقاله ها » تغذیه (برگه 14)

تغذیه

تغذیه مفید

سوپ کدوحلوایی

    مواد لازم برای سوپ کدوحلوایی پوره کدو حلوایی ۴۰۰ گرم پیاز خرد شده ۱/۲ سیر رنده شده ۱ حبه ادویه کاجون ۱ قاشق چایخوری خامه پرچرب ۱/۲ فنجان آب مرغ ۲ و ۱/۲ فنجان   سوپ کدوحلوایی از سوپ های خوشرنگ، خوش طعم و پرطرفدار است که می توانید در فصل پاییز که کدو حلوایی به بازار می آید آنرا تهیه کنید و همراه با عزیزانتان نوش جان کنید.   طرز تهیه: آب مرغ، پوره کدو حلوایی، پیاز خرد شده، سیر و ادویه کاجون را در قابلمه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. زمانیکه به جوش آمد حرارت را کم کنید و به مدت ۴۵ الی ۶۰ دقیقه بپزید. هر ۱۵ دقیقه یک بار سوپ را هم بزنید تا خوب جا بیفتد.   قبل از سرو خامه را داخل سوپ بریزید و مخلوط کنید(برای جلوگیری از بریدن خامه اجازه دهید سوپ کمی خنک شود بعد خامه را اضافه کنید). روی سوپ را می توانید با کمی خامه و جعفری، ریحان و… به سلیقه خود تزئین کنید.   باز نشر :آکادمی یوگا مازندران http://www.yogaacademy.ir   ادامه مطلب »

خواص میوه خرمالو

  تاثیر مصرف خرمالو در پیشگری از سرطان خرمالو به علت داشتن بتاکاروتن و ویتامین آ از بروز انواع سرطان بویژه سرطان ریه جلوگیری می کند توصیه می شود افرادی که در معرض آلودگی هوا و دود سیگار قرار دارند یا خودشان سیگار می‌کشند، در صورت امکان به صورت منظم خرمالو مصرف کنند. خواص خرمالو در کاهش فشار خون خرمالو منبعی سرشار از پتاسیم و منیزیم است که با فشارخون بالا مقابله می‌کندوبه علت داشتن میزان کم سدیم برای افراد مبتلا بهفشارخون‌ مفید است. خواص خرمالو برای سرماخوردگی خرمالو ۲۱درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین سی را تامین می کند و به علت داشتن ویتامین سی در پیشگیری از سرما خوردگی و درمان آن و تقویت دستگاه ایمنی بدن موثر است.همچنین برای غشاهای موکوسی، راه‌های تنفسی و جلوگیری از سرطان دهان و ریه مفید است. خرمالو و سلامت قلب خوردن خرما پتاسیم بدن را تامین و به عملکرد بهتر قلب کمک می کند . پتاسیم در تنظیم فشار خون و آرام کردن عضلات بدن نقش مهمی دارد. در واقع بسیاری از داروها از پتاسیم به عنوان یک ماده برای مقابله با دردهای عضلانی استفاده می کنند. به این ترتیب خرمالو به عنوان یکی از منابع غذایی پتاسیم در سلامتی قلب و عروق تاثیر ... ادامه مطلب »

با خوردن چند خوراکی مشکلتان را حل کنید

خودخور و درون ریز هستید؟ چای سبز و به لیمو بخورید سرما خورده اید نفخ و ورم معده دارید؟ چای سبز و نعناع فلفلی بخورید همیشه خسته اید؟ چای سبز و جنسینگ عسل بخورید کبد چرب دارید کلسترول خونتان بالاست، چربی سوز قوی میخواهید؟ میکس بری یا ریزمیوه های قرمز بخورید سرطان سینه دارید؟ چای سبز بخورید، آنتی اکسیدان بالا و ضد سرطان است. دچارمشکلات حافظه شده اید آرامبخش قوی میخواهید؟ بادرَنجبویه بخورید دچار شکستگی استخوان شده اید بی اشتها هستید؟ چای توت فرنگی بخورید چربی شکم و پهلو دارید؟ تمشک آبی ( بلوبری) بخورید به خاطر فشارهای عصبی بیخواب کم خواب و یا بدخواب هستیدحساسیت فصلی و آسم دارید؟ چای بهار نارنج بخورید استرس و افسردگی دارید صورت لاغری دارید؟ چای وانیل بخورید دردهای قاعدگی دارید؟ چای زعفران بخورید میگرن دارید؟ چای آلبالو و چای زنجبیل و چای هل بخورید مو و ناخن سست دارید گودی و سیاهی زیر چشم دارید یبوست دارید؟ چای سبز و آلوورا بخورید   باز نشر :آکادمی یوگا مازندران http://www.yogaacademy.ir ادامه مطلب »

ویتامین هایی که اگر نخورید؛ چاق میشوید!

امگا۳: کمبود این اسید چرب ضروری باعث هوس پنیر می‌شود. روی: کمبود روی نقش مهمی در هوس خوردن ندارد؛ اما روی حس چشایی تاثیر می‌گذارد و باعث می‌ شود شکر و نمک بیشتری در غذاهای خود استفاده کنید. ویتامین ب: این ویتامین نقش مهمی در مدیریت استرس و افسردگی ایفا می کند. هنگامی که شما به اندازه کافی ویتامین ب دریافت نمیکنید، به احتمال زیاد استرس و در نتیجه آن و میل به مصرف تنقلات و پرخوری در شما تقویت می شود. منیزیم: کمبود منیزیم، منجر به تقویت میل به خوردن شکلات میشود. کلسیم: کمبود کلسیم معمولا باعث میل به مصرف شکر و نمک می شود. آهن: کمبود آهن، میل زیاد به خوردن گوشت را افزایش می دهد.   باز نشر : آکادمی یوگا مازندران http://www.yogaacademy.ir ادامه مطلب »

ویتامین های ضروری بدن کدامند؟

ویتامینA برای ترویج سلامت دندان و استخوان، چشم ها و پوست مفید است. ویتامینB1 ( تیامین ) به سلول ها کمک می کند تا کربوهیدرات را به انرژی تبدیل کند. ویتامینB2 ( ریبوفلاوین ) به تولید سلول های قرمز خون و آزاد شدن انرژی از کربوهیدرات کمک می کند. ویتامینB3 ( نیاسین ) به هضم و کارکرد سیستم اعصاب کمک می کند. ویتامینB6 به بدن در تولید آنتی بادی و هموگلوبین، ترویج عملکرد مناسب عصب، موجب شکسته شدن پروتئین ها و تنظیم قند خون کمک می کند. ویتامینB12 به تشکیل سلول های قرمز خون، حفظ سیستم عصبی و سوخت و ساز بدن کمک می کند. ویتامینC به بدن در ترویج لثه ها و دندان سالم ، بهبود زخم و جذب آهن کمک می کند. ویتامینD به بدن در جذب و حفظ سطح خونی مناسب از کلسیم کمک می کند. ویتامینE در تشکیل گلبول های قرمز و استفاده از ویتامین K به بدن کمک می کند. ویتامینK برای انعقاد خون بسیار مهم است. بیوتین به شکسته شدن پروتئین ها و کربوهیدرات ها کمک می کند و برای تولیدهورمون و کلسترول بسیار مهم است. پانتوتنیک اسید همانند بیوتین عمل می کند. فولات ( اسید فولیک ) به تشکیل سلول های قرمز خون ... ادامه مطلب »

مراقب اسید فتیک باشید

تداخل های تغذیه ای اگر چه شاید مانند تداخل های داروهای شیمیایی آسیب های جدی به سلامت فرد وارد نکند اما به هر حال می تواند روند درمانی فرد را در استفاده از خاصیت دارویی و درمانی موادغذایی مختل کند.به علاوه اینکه مصرف مواد غذایی طبیعی اگر بدون شناخت این تداخل ها باشد ، اثر لازم را در رژیم درمانی افراد باقی نمی گذارد. یکی از موارد تداخل شایع که افراد شناخت کمی از آن دارند تداخل اسید فتیک در جذب آهن ، روی و کلسیم موجود در مواد غذایی است.   اسید فتیک که کارشناسان به آن فیتات هم می گویند ذخیره اصلی فسفر در دانه های گیاهی است و با فراوری کردن آن به علت خواص آنتی اکسیدانی بسیاری که دارد به عنوان یک ماده نگهدارنده تولید تجاری می شود.دانه های خوراکی ، غلات ، حبوبات و آجیل ها از نظر طبیعت درمانگران یکی از منابع اصلی اسید فتیک محسوب می شود که البته مقدار آن در انواع این دانه های گیاهی متفاوت است.از جمله خواص درمانی اسید فتیک خاصیت ضد سرطانی و ضد سنگ کلیه ای آن است. با این حساب باید گفت اسید فتیک خود یک منبع مفید تغذیه ای است که نباید به هیچ عنوان آن ... ادامه مطلب »

با مصرف این خوراکی ها پیر نمی شوید

این خوراکی ها معمولا با دور نگهداشتن بدن از بیماری های دوران پیری مانند بیماری های قلبی، دیابت، پوکی استخوان، فرد را جوان و شاداب نگه می دارد. در این مقاله به برخی از این خوراکی ها اشاره شده است. آووکادو روغن موجود در آووکادو پوست را سفت و مرطوب می کند. این میوه سرشار از اسیدهای چرب اشباع شده و مناسب سیستم قلبی و عروقی است. توت تحقیقات نشان داده است که انواع توت ها حاوی ترکیباتی هستند که از التهاب می کاهد و جلوی اکسیداسیون، که به بافت های بدن صدمه می زند، را می گیرد. توت همچنین باعث آزاد شدن کلاژن در پوست شما شده و باعث می شود تا پوست صاف و سفتی داشته باشید. گردو این خوراکی خوشمزه، دارای مقدار زیادی اسید چرب امگا ۳  است که در برابر بیماری های قلبی شما را محفوظ نگه می دارد و در عین حال قدرت استخوان ها را افزایش می دهد. اگزمای پوستی را برطرف کرده و با آسم هم مقابله می کند. برای سیستم هاضمه هم بسیار مفید است. شکلات تیره شکلات تیره گردش خون در بدن را بهتر می کند و توانایی پوست را در مرطوب ماندن، بالا می برد و جلوی چروک شدن پوست را می گیرد و ظاهری ... ادامه مطلب »

۱۵ ماده ی غذایی مفید برای زیبایی

۱٫ زغال اخته؛ ضدتیرگی دندان ۲٫ بذر کتان؛ اکسیر جوانی پوست ۳٫ کلم قرمز؛ ضدچین و چروک پوست ۴٫ کیوی؛ میوه دوستدار لثه ۵٫ برگه زردآلو، نگهبان رنگ پوست ۶٫ مرکبات؛ کپسول ضدپیری ۷٫ آلو؛ ضامن ناخن های سفت و محکم ۸٫ سیر؛ جوان کننده پوست ۹٫ تمشک؛ خداحافظی با ورم صورت ۱۰٫ آووکادو؛ میوه جوانی ۱۱٫ غلات کامل؛ پاک کننده پوست ۱۲٫ سنبل هندی؛ مهارکننده استرس ۱۳٫ انبه و هویج؛ هدیه هایی برای پوست ۱۴٫ شیرسویا؛ برای داشتن ناخن های بلند ۱۵٫ لبنیات کم چرب؛ ناخن هایی که نمی شکند.   باز نشر : آکادمی یوگا مازندران  http://www.yogaacademy.ir       ادامه مطلب »

۵ نکته مهم در مورد تغذیه ورزشکاران

۱_ فاصله بین خوردن غذا و ورزش باید چقدر باشد؟ بهترین غذا قبل از ورزش چیست؟ غذا خوردن قبل از ورزش برای رشد عضلات مهم است. این کار از پاره شدن بافت‌های عضلانی جلوگیری می‌کند. باید قبل از ورزش یک وعده غذای کامل همراه با مایعات مصرف کرد. در وعده غذایی که دو ساعت قبل از ورزش خورده می‌شود باید نسبت پروتئین به کربو هیدرات یک به دو باشد. این وعده غذایی باید ۴۰ گرم پروتئین و ۸۰ گرم کربو هیدرات باشد. ۱۵ تا ۳۰ دقیقه قبل از ورزش باید ۲۰ گرم پروتئین و ۴۰ گرم کربو هیدرات از میوه‌ها دریافت کرد. ۲_ چند وقت بعد از ورزش باید غذا خورد و چه غذایی مناسب‌تر است؟ بعد از ورزش باید ۲۰ تا ۴۰ گرم پروتئین و ۴۰ تا ۱۰۰ گرم کربوهیدرات مصرف کرد. کربو هیدرات باید از غذایی که سریع هضم می‌شود مانند نان سفید و سیب زمینی پخته تامین شود. این وعده غذایی بسیار مهم است. این وعده باید بلافاصله بعد از ورزش خورده شود. یک ساعت بعد از این وعده غذایی باید یک وعده غذایی عادی و کامل مصرف شود. ۳_باید چقدر آب نوشید؟ آیا می‌توان قهوه خورد؟ آب رسانی به ترمیم و رشد عضلات کمک می‌کند. بهتر است در ... ادامه مطلب »

چه زمانهایی میوه بخوریم؟

اصل کلی در مصرف میوه ها این است که به هیچ وجه انواع میوه را نباید همراه با مواد غذایی مصرف کرد. بنابراین میوه ها را بعد از صرف غذا مصرف نکنید. انواع میوه ها باید زمانی خورده شوند که معده پر نباشد پس ، قبل از خوردن وعده های غذایی خود میوه میل کنید. درصورتیکه میوه ها با غذا خورده شوند ، کل سیستم بدن شما را مسموم خواهند کرد. این امر بدین جهت اتفاق می افتد که به محض اینکه درون معده ، میوه با غذا و آنزیمهای گوارشی تماس پیدا می یابد ، تمامی حجم غذا شروع به از بین رفتن و فاسد شدن میکند. میوه ها با غذای فاسد شده ترکیب میشوند و گاز تولید کرده و نفخ اتفاق می افتد.   باز نشر : آکادمی یوگا مازندران http://www.yogaacademy.ir ادامه مطلب »

نوشیدنی تابستانی

آبمیوه های تجاری و نوشیدنی های مصنوعی موجود در بازار با شکر و مواد غیر طبیعی فرآوری شده است و نوشیدن آنها منجر به التهاب و بیماری در بدن می شوند اما نوشیدنی های طبیعی تهیه شده از سبزیجات کاملا برعکس است و به سلامت فرد کمک می کند. ما به شما نوشیدنی تابستانی معرفی می کنیم که سرشار از مواد مغذی است و خواص بسیاری دارد. این نوشیدنی تابستانی غنی از ویتامین ها و مواد معدنی بوده وسرشار از کلروفیل است و با نوشیدن آن بدن با اکسیژن پر می شود. این نوشیدنی تابستانی بدن را از سموم پاکسازی می کند و سیستم گردش خون را بهبود می بخشد، سوخت و ساز بدن را بالا می برد ودستگاه گوارش و سایر ارگان ها را پاکسازی می کند و لبخند را بر روی چهره شما می آورد و احساس خستگی و افسردگی را از شما می گیرد. تقویت حافظه با نوشیدنی تابستانی این نوشیدنی تابستانی بدن را آبرسانی می کند و موجب احساس سرحالی و خوشحالی و رفع خستگی و افسردگی می شود. تقویت عملکرد ایمنی بدن و بهبود عملکرد حافظه از دیگر مزایای این نوشیدنی تابستانی است. این نوشیدنی تابستانی می تواند استرس و اضطراب را از شما دور کند. در متعادل سازی هورمون ... ادامه مطلب »

نقش ویتامین E در ورزش

ورزش های استقامتی ۱۰ تا ۲۰ برابر حالت عادی، مصرف اکسیژن را افزایش می دهند که این مسئله تولید رادیکال های آزاد و در نتیجه تخریب عضلات و سایر بافت های بدن را افزایش می دهد و نهایتاً ظرفیت اجرا را کاهش مى دهد. ویتامینE خاصیت آنتی اکسیدانی دارد ، بعد از تمرینات شدید ورزشی باعث بازسازی سریع سلول های تخریب شده از ورزش می شود و باعث از بین رفتن سریع درد عضلانی می شود. مکمل ویتامین E در ورزشکاران حرفه ای، یعنی افرادی که بطور دائم و پیوسته ورزش می کنند، توصیه می شود، نه افرادی که بطور دلخواه ورزش می کنند. منابع غذایی ویتامین E: تخمه آفتابگردان.گوجه فرهنگی.بادام زمینی.اسفناج پخته.کلم بروکلی.فلفل دلمه ای قرمز.کدوی حلوای .زیتون. میگو .ماهی قزل آلا.برگ خردل…     باز نشر : آکادمی یوگا مازندران http://www.yogaacademy.ir   ادامه مطلب »

درمان حساسیت فصلی با ۵ گیاه دارویی

  ۱- بادرنجبویه : دم کرده ۵ گرم از برگ آن می تواند حساسیت را درمان کند. ۲- دارچین : پوست ساقه آن را به صورت پودر در آورده و مصرف ۵ گرم آن به صورت دم کرده بسیار مناسب است. ۳- شاه تره : برای مصرف آن، میزان ۵ گرم از برگ را با یک لیوان آب به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه بجوشانید، سپس صاف کنید و قبل از سرد شدن بنوشید. ۴- سیاهدانه : روزانه می توان ۱ تا ۲ گرم از دانه سیاهدانه به صورت له شده یا چای و یا موارد دیگر استفاده نمود. ۵- کاسنی : مخلوط کردن ۱ لیوان عرق کاسنی با یک چهارم لیوان عرق شاه تره می تواند به کارکرد کبد کمک کرده و در درمان حساسیت مفید باشد.   باز نشر : آکادمی یوگا مازندران http://www.yogaacademy.ir ادامه مطلب »

پرشدن صورت

توپک خیلی مقوی(بمب انرژی)برای پرشدن صورت توپک خرمایی با ۴ مغز ۲۰عدد خرما هسته گرفته ۵عدد گردو یک مشت پر توت خشک یک مشت بادام درختی کمی فندق خام کمی پسته خام پودر دارچین مغزها را درون میکسر ریخته خوب آسیاب میکنیم .بعد خرماها را با پشت قاشق یا چنگال پوره کرده و پودر مغزها را به خرمای پوره شده اضافه میکنیم و با دست ورز میدهیم تا خمیر یکدستی به وجود بیاید؛بعد پودر دارچین اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم:سپس با قاشق اندازه یک گوجه سبز میگذاریم کف دستمان و با دو دست آرام قلقلی میکنیم و کناری میگذاریم . آخر در کنجد خام و پودر گل سرخ میغلتانیم.نوش جان   باز نشر : آکادمی یوگامازندران http://www.yogaacademy.ir ادامه مطلب »

چای کوهی یک نوشیدنی آرام بخش برای رفع خستگی و ضد افسردگی

  چای کوهی که به آن توکلیجه نیز می گویند، از تیره ی گیاهان معطر و آرامش بخش اعصاب است. گل این گیاه که به صورت سنبله ای از گل های ریز صورتی مایل به سرخ رنگ است، در میان کاسبرگ هایی با رنگ سبز روشن نقره ای و پشمالو قرار دارد. از این رو در زبان آذری به آن توکلیجه یا پشمالو گفته می شود. خواص و نوع مصرف چای کوهی: چای کوهی یک تونیک (تقویت کننده ی) قوی برای اعصاب است. این گیاه مفرح، نشاط انگیز و شادی آور بوده و دارای خاصیت ضد درد به ویژه دردهای مفصلی، رماتیسمی، سردرد، سرگیجه و دردهای عصبی است. مصرف این گیاه خستگی ذهنی را برطرف می سازد وبه علت انرژی زایی و نشاط انگیزی می تواند برای رفع خستگی و بی حوصلگی در افراد افسرده مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر این ها چای کوهی اشتها آور و مدر ملایم است. هم چنین در تنظیم اعمال گوارشی و تقویت کبد به ویژه کمک به هضم غذا کاربرد دارد. این گیاه در درمان بیماری های معده و روده با منشاء روانی و بیماری های اسهال توأم با تحریکات عصبی، نقش موثر و آرامش بخشی دارد.   باز نشر : آکادمی یوگا ... ادامه مطلب »