خانه » مقاله ها » مقاله های یوگا » آموزش یوگا به کودکان چگونه است؟
آموزش یوگا به کودکان چگونه است؟

آموزش یوگا به کودکان چگونه است؟

۱۳ مارس ۲۰۱۲
نوشته: فای مارتین Faye Martins
image
یوگا، فعالیتی است که همه افراد اعم از پیر و جوان یا حتی افراد آسیب دیده و معلول به طور یکسان می توانند از آن بهره ببرند. همگان با انجام دادن تمرینات یوگا از منافع آن برخوردار می شوند. باید با رعایت بعضی از نکات از آسیب هایی که در یوگاممکن است پیش بیاید، پیشگیری کنیم، با این حال در انجام دادن حرکات، هیچ “درست” و “غلطی” وجود ندارد. هرکس مناسب ترین شیوه انجام دادن آساناها را برای خود می یابد و در نتیجه پی به سودمندی های فوق العاده آن می برد. در حین انجام دادن یوگا، باید در پی یافتن نتیجه بزرگتری مثل احساس آرامش، سلامتی، افزایش نیرو، انعطاف پذیری و کاهش استرس باشیم. اینکه چطور به این دستاوردهای نهایی برسیم به اندازه رسیدن به آن مهم نیست. در همین راستا، برای آموزش یوگا به کودکان نیز لازم است این نتایج بزرگتر را در ذهن داشته باشیم. ذهنیت مربیان یوگا از کلاس کودکان بایدکاملا از کلاس بزرگترها متفاوت باشد. بچه ها پر جنب و جوش، پر سروصدا، و سرشار از کنجکاویند. وقتی به بچه ها آموزش می دهید، باید برای جلب توجه و ایجاد انگیزه در آنان، اندک تغییری در کلاس پدیدآورید.
image
یکی از تفاوتهای کلاس یوگای بزرگسالان وکودکان در میزان سروصدای آن است. کلاس بزرگسالان معمولا محیطی آرام است که موسیقی آرامبخشی پخش می شود و صدای مربی یوگا شنیده می شود که دستورالعملهایی برای انجام دادن تمرینها می دهد و شاگردانی که گاه پرسشی می پرسند یا نظری می دهند. درحالیکه کلاس کودکان علیرغم تلاش شما برای آرام بودن، کمی شلوغ تر است، درحقیقت بهتر است خود مربی برای تمرکز حواس بچه ها به حرکات، سروصدای بیشتری ایجاد کند. ایجاد صدایی مثل صدای حیوانات یا اصوات طبیعت با انجام دادن هر حرکت. این کار باعث می شود تا آنان حرکات را بیشتر به خاطر بسپارند و توجه بیشتری به آن کنند. همچنین مربی می تواند برای هر حرکت داستانی بسازد و بچه ها را در تعریف آن شرکت دهد.
مربی یوگای کودکان علاوه براین، باید انتظار جنب و جوش بیشتری در کلاس کودکان داشته باشد. در کلاس بزرگسالان معمولا همه تا پایان کلاس روی تشک خود می مانند، درحالی که در کلاس کودکان، بچه ها در اتاق حرکت می کنند. بگذارید آنان از تشکی به تشک دیگر بروند و مثلا روی هر تشک یک حرکت را انجام دهند یا به بازیهای دیگر بپردازند.
در آموزش یوگا به کودکان، لازم است انعطاف پذیر بود. بگذارید تا جایی که می شود در کلاس خوش بگذرانند. مربی کودکان باید آسان بگیرد و هدایت آنرا بدست بچه ها بسپرد. مثلا اگر بچه ها به داستانی علاقه نشان می دهند، داستان دیگری بگوید، حتی اگر در برنامه اش نباشد.
مترجم:هما جابری زاده
ویراستار:فروزنده شاملو

منبع: سایت یوگای علمی نوا – Aura Wellness Center

باز نشر : آکادمی یوگا مازندران

http://www.yogaacademy.ir

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*