تخم کتان که گهگاه به آن تخم بزرک هم میگویند، منبعی سرشار از مواد مغذی همچون فیبر، منگنز، ویتامین B1، اسید چرب آلفا لینولنیک، و امگا ۳ است.
این تخم، از درخت کتان گرفته میشود، درختی قدیمی که در مصر باستان و چین بار میآید. تخم کتان منبعی برای چربی سالم، آنتی اکسیدان، و فیبر است.
تحقیقات اخیر یافتهاند که این تخم میتواند در کاهش خطر ابتلا به دیابت، سرطان و بیماریهای قلبی نیز موثر باشد.
پادشاه شارلمانی در قرن هشتم، شدیدا به مزایای سلامتی تخم کتان ایمان داشت، بدین جهت تمایل داشت افراد وفادار به وی از این تخم مصرف کنند. و به جهت اینکه از این موضوع اطمینان پیدا کند، قانونی در این مورد تصویب کرده بود!
نام لاتین و علمی درخت کتان، Linum usitatissimum، به معنی «مفیدترین» است.
این مقاله، بخشی از سلسله مقالاتی است که در مورد فواید خوراکیهای محبوب دربارهی سلامتی میگویند. و شامل مشخصات تغذیهای تخم کتان، خواص درمانی مربط با خوردنش، و البته عوارض جانبی این تخم میباشد.
برای اینکه از حداکثر فواید تخم کتان بهره مند شوید، باید آنرا بصورت آسیاب شده بخرید، و یا حداقل قبل از مصرف، آسیابشان کنید. چرا که تخم کامل، ممکن است بدون اینکه هضم شود، از طریق دستگاه گوارش دفع شود.
باز نشر : آکادمی یوگا مازندران