خانه » مقاله ها » تغذیه » ۲-چرا باید گوشت بخوریم؟
۲-چرا باید گوشت بخوریم؟

۲-چرا باید گوشت بخوریم؟

قسمت دوم

نویسنده: Swami Muktananda Saraswati

image
این مواد شیمیایی در حیوانات و ماهی ها بصورت چربی انباشته می شود که شکستن این چربی ها کاریست بسیار دشوار. هنگامی که این چربی ها وارد سیستم تغذیه انسان می شود، در سلول های چربی و بافت های عضلانی انباشته می شوند و از ۷ سال تا ۴۰ سال زمان می برد که چربی ها از بین بروند.
image
هرچند که آفت کش ها و مواد شیمیایی دیگری نیز در منابع گیاهی یافت میشود، اما در آنها با غلظت های بسیار پایین تر و تنوع کمتری وجود دارد. بر طبق داده های ارائه شده توسط ژورنال آمریکایی نظارت بر آفت کش ها، غلظت آفت کش ها با ترکیبات آلی کلر در گوشت، ماهی و مرغ نسبت به همه طبقات محصولات گیاهی حدود دوازده برابر بیشتر است. به غیر از سموم و مواد زائدی که حیوانات خود در پاسخ به روش های غیر طبیعی تغذیه تولید می کنند، دیگر آلودگی های موجود در گوشت عبارتند از آرسنیک، جیوه، سرب، کادمیوم، قلع، هورمونهای جنسی مصنوعی، آنتی بیوتیک ها و آرام بخش ها.
image
ادامه مصرف بالای گوشت تحت شرایطی که منبع پروتئینی جایگزین وجود نداشته باشد ممکن است قابل تحمل باشد. کسانی که بر ضرورت مصرف گوشت به عنوان منبع اصلی پروتئین اصرار دارند، توسط دانشمندان گمراه شده اند. دانشمندانی که از گوشت به عنوان “سطح اول” پروتئین و از پروتئین های گیاهی یه عنوان “سطح دوم” نام برده اند.
image
بدن ما برای حفظ و تامین پروتئین به بیست و دو نوع آمینو اسید نیاز دارد. از این تعداد، تنها هشت نوع وجود دارد که توسط بدن ترکیب نمی شود. در متابولیسم بدن سالم ، تمامی این هشت نوع (به نام اسیدهای آمینه ضروری) باید همزمان و به نسبت های مناسب وجود داشته باشند. گوشت، ماهی، مرغ، تخم مرغ و فراورده های لبنی پروتئین “کلاس اول” نامیده می شوند، فقط به این دلیل که شامل تمامی هشت نوع آمینو اسید ضروری می باشند. مفهوم این است که آنها حاوی بالاترین میزان پروتئین با بهترین کیفیت می باشند. هنگامی که ما دو مقوله کمیت و کیفیت را مقایسه می کنیم در می یابیم که الزامی در مصرف آنها نیست و هر دو این کلاس ها در واقع یک زنجیره غذایی را تشکیل می دهند.
image
با اندازه گیری مقدار پروتئین به صورت درصدی از وزن، در می یابیم که گیاهان به ویژه بصورت پردازش شده بالاترین رتبه را دارند. آرد سویا با میزان چهل درصد رتبه اول را دارد و بعد از آن پنیر و دانه های سویا. گوشت قرمز با بیست تا سی درصد رتبه سوم را دارد. حبوبات (dhals) معادل ماهی و برخی از انواع گوشت ها به مقدار بیست تا بیست و پنج درصد پروتئین را دارا می باشند. در واقع، عدس نسبت به گوشت گوسفند، ماهی، تخم مرغ یا شیر حاوی درصد بیشتری از پروتئین است.
image
با نگاهی به کیفیت پروتئین، باید به آنچه که سازمان ملی متخصصین تغذیه بعنوان “ارزش بیولوژیکی” پروتئین می نامد توجه کنیم یعنی میزان پروتئین قابل هضم و پروتئین قابل استفاده توسط بدن. بر این اساس باید واحد مشخصی را برای میزان مصرف خالص پروتئین در نظر بگیریم (NPU). در این مقیاس، پروتئین های حیوانی بالاترین ارزش را دارند با مقادیر تخم مرغ (۹۴ NPU) و شیر(۸۲ NPU). در حالیکه، گوشت با مقدار(۶۴ NPU) تنها کمی بالاتر از میزان متوسط قرار دارد. پروتئین های گیاهی از ۴۰ تا ۷۰ NPU دارند، اما در برخی گیاهان مانند دانه سویا و برنج این مقدار تقریبا هم اندازه مقدار پروتئین گوشت می باشد.
image
به طور کلی، یکی از نیازهای خوردن گوشت کمتر به نسبت پروتئین گیاهی به دست آوردن اسید آمینه های ضروری بدن است، اما این به آن معنا نیست که ما برای بدست آوردن این مقدار پروتئین فقط باید متکی به مصرف گوشت باشیم. محصولات لبنی و تخم مرغ می توانند جایگزین مناسبی برای گوشت باشند و همچنین ما می توانیم از انواع مختلف پروتئین های گیاهی که دارای الگوهای مکمل آمینواسید می باشند استفاده کنیم.از آنجا که منابع گیاهی هفتاد درصد از پروتئین موجود در جهان را تشکیل می دهند، انتخاب آنها به عنوان اولین منبع پروتئین مورد نیاز از نقطه نظر محیط زیست، اقتصادی و حتی تنوع طعم های گوناگون ارجعیت دارد.
image
پروتئین همه چیز نیست، بسیاری از مردم به گوشت قرمز به عنوان یک منبع غنی از ویتامین ها و مواد معدنی نگاه میکنند. با این حال، مطالعات انجام شده در انگلستان و آمریکا نشان می دهد که سهم عمده ای از ویتامین ها و مواد معدنی موجود در رژیم غذایی در واقع توسط منابع گیاهی تامین شده است. بسیاری از چارت های مواد معدنی و ویتامین، گوشت را به عنوان یک منبع اصلی آورده اند، در حالی که محصولات لبنی هم به همان اندازه ارزشمند هستند. حبوبات، سبزیجات برگ سبز و غلات سبوس دار نیز منابع اولیه فراوانی از انواع ویتامین ها، کلسیم، آهن، فسفر، پتاسیم و منیزیم را دارا میباشند.
ادامه مطلب را در قسمت بعد مطالعه بفرمایید.
ترجمه : سمیرا ابراهیمی
ویراستار:فروزنده شاملو
منبع: سایت بیهار – سایت یوگای علمی نوا

باز نشر : آکادمی یوگا مازندران

http://www.yogaacademy.ir

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*