۱-یائسگی

۱-یائسگی

قسمت اول

آیورودا دیدگاه متفاوتی به سلامت زنان دارد . در آیورودا مسائل مربوط به یائسگی ، مفهوم آیورودایی یائسگی ، علت ها و تغییرات محتمل در رژیم غذایی و سبک زندگی همگی مد نظر قرار می گیرند . برای این که تمام و کمال به یائسگی بپردازیم ، داروها را نیز مد نظر قرار داده ایم چون مصرف ماهانه آنها به کنترل یائسگی کمک می کند .

یائسگی
image

وقتی خانمی مدت ۱۲ ماه متوالی پریود نشود ، وارد مرحله ی یائسگی می شود . همه ی خانم ها به طور طبیعی در مرحله ای از زندگی خود ، سطح هورمون هایشان پایین می آید و به کمتر از حد مورد نیاز برای ادامه پریود می رسد . زمانی که خانمی وارد این مرحله می شود ، یائسه می شود و دیگر باروری ندارد .یائسگی در خانم ها در بازه زمانی ۴۵- تا۵۵ سال اتفاق می افتد . متأسفانه در اکثر موارد ، یائسگی با علائم ناراحت کننده همراه است و در موارد معدود ، این علائم حتی ممکن است ، سال ها ادامه داشته باشد . همه ی خانم ها یائسگی را تجربه می کنند اما بروزعلائم حاصل از آن به شدت وابسته به فرد است . تنها معدودی از زنان هستند که علائم ناراحت کننده ی یائسگی را تجربه نمی کنند . جدیت و شدت علائم ناخوشایند یائسگی به شدت از یک خانم به خانم دیگر متغیر است .

image
Phalakosas یا(تخمدان ها ) منبع اصلی هورمون های جنسی مؤنث هستند که به کنترل رشدِ صفات و ویژگی های جسمی جنس مؤنث مانند سینه ها ، فرم و موی بدن کمک می کنند . هورمون های جنسی زنانه ، جدای از نقش جنسی ، نقش بسیار مهم دیگری نیز در تعدادی از سیستم ها ی بدن خانم ها ایفا می کنند . به عنوان مثال هورمون استروژن از استخوان ها محافظت می کند ، برای همین است که خانم ها در سنینی که تخمدانها یشان ، استرژن کافی ترشح نمی کنند ، دچار پوکی استخوان می شوند . استروژن به کاهش بیماری های قلبی کمک می کند و سطح کلسترل ال دی ال را کنترل می نماید ، از این رو زنان در مرحله یائسگی مستعد ابتلا به بیماری های قلبی هستند . هورمون پروژسترون در چرخه ی ماهانه دخیل است و بافت های اندومتر(رحم) را تقویت و تجزیه چربی را ترغیب می کند ، به همین دلیل است که زنان در مرحله یائسگی مستعد چاقی و بیماری هایی مانند سرطان بافت اندومتر می شوند .

image

در فیزیولوژی طبیعی جنس مؤنث ، ( Phalakosas تخمدان ها ) ،stree bhija (تخمک یا اووم) تولید می کنند که همتای shukra anu (اسپرماتوزوییدها) در مردان است . هر دختر در هنگام تولد دارای دویست تا چهار صد هزار اووم یا سلول جنسی مؤنث است و در سنین تولید مثل تقریباً تنها چهار صد تا چهار صدو پنجاه اووم به بلوغ می رسند .
The prathama Arthava srava (اولین عادت ماهیانه ) از سنین ۱۲-تا۱۴ سالگی شروع می شود و تا سن ۴۰ تا-۴۵ سالگی ادامه پیدا می کند و در زمان Rajo nivrtti (یائسگی ) ،متوقف می شود . در آغاز یائسگی ، میزان دفع خون در سیکل ماهانه کاهش می یابد ولی بعد از مدتی عادت ماهیانه های سنگین تر به دنبال خواهد آمد . بی نظم و ترتیب بودن الگو و میزان دفع قائدگی در دوران یائسگی به خاطر غالب بودن دوشای واتا در این مرحله است . وقتی سبک زندگی و رژیم غذایی در خانم ها نامتعادل و نا مناسب باشد ، دوشای واتا، نا متعادل می شود و علائم ناخوشایند یائسگی ظاهر می شود .

مترجم : لادن خضری
تالیف دکتر کوتا چا
From the Desk of Dr. Kotecha

منبع : http://www.navayoga.com

باز نشر : آکادمی یوگا مازندران

http://www.yogaacademy.ir

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*