خانه » مقاله ها » تغذیه (برگه 22)

تغذیه

تغذیه مفید

چرا اسفناج منبع خوب کلسیم یا آهن نیست ؟

۱ از خواص بارز اسفناج وجود آهن ۳ مثبت است که طی یکسری واکنشها باید تبدیل به آهن ۲ مثبت شود تا عملیات جذب در بدن انجام گیرد.بنابراین جذب آهن اسفناج خیلی خوب انجام نمی شود . ۲ میزان آهن زیاد در اسفناج یک اشتباه تاریخی است و بر اساس یک ممیز جابجا ایجاد شده است .آغاز این داستان که به نظر بسیاری از افراد واقعی میرسد، به سال ۱۸۷۰ باز میگردد. در آن سال «وان ولف»، بیولوژیست آلمانی تلاش کرد ارزش غذایی مواد را مورد بررسی قرار دهد. در حین بررسی ارزش غذایی اسفناج میزان آهن موجود در آن را به جای ۲٫۷ میلیگرم در هر ۱۰۰ گرم، ۲۷ میلیگرم یادداشت کرد و همین اشتباه کوچک سبب شد افسانهای دروغین در مورد اسفناج شکل بگیرد.چند سال بعد اشتباه دوم، اشتباه اول را تقویت کرد. یک محقق سوئیسی از دانشگاه بال به نام گوستاو وان بونگ میزان آهن را در اسفناج تازه و خشک مورد مقایسه قرار داد. کاملا واضح بود که میزان آهن در اسفناج خشک بیش از اسفناج تازه است . جذب نسبتاً اندک این مواد مغذی از اسفناج به دلیل وجود فیبر و به ویژه که اگزالات آن است که بسیارزیاد می باشد . اگزالات با پیوستن به عناصر ... ادامه مطلب »

وزن خود را کنترل نمایید

در این بخش در زمینه دانسته های مفیدی در مورد درست کردن  برنامه غذایی خواهیم پرداخت.  زمانیکه  برنامه غذایی درست و اصولی باشد می توانید از زیاد خوردن جلوگیری کرده و بدین شیوه، به آسانی وزن را پایین آورده و لاغر شوید ۱- مواد غذایی کم کالری و مغذی تهیه کنید. ۲- مواد غذایی طبیعی و تازه را خریداری نمایید. ۳- غذاهای پرکالری را در دسترس خود نگذارید. ۴- تا حد امکان از شکر یا چربی ها در تهیه غذاها استفاده نکنید. ۵- غذا را در میزان کمی آماده سازید تا بدین شکل، از پرخوری کردن ممانعت به عمل آورید. ۶- مکان غذاخوردن خود را مشخص نمایید تا فقط در آن مکان خاص غذا میل کنید. ۷- غذا را در بشقاب کوچک بریزید. ۸- از رفتن به انواع رستوران ها و فست فودها خودداری کرده و به جای آن به رستوران هایی که غذاهای سبک و سالم تهیه می کنند، بروید. ۹- در زمان گرسنگی خرید نکنید و همیشه یک لیست تهیه کرده و طبق آن خرید خود را انجام دهید. ۱۰- حتما انواع میان وعده های سبک و کم کالری را در برنامه غذایی خود بگنجانید. باز نشر : آکادمی یوگا مازندران http://www.yogaacademy.ir/ ادامه مطلب »

آبلیمو و تاثیرات آن

چرا آبلیمو را باید با آب سرد مصرف کنیم فواید استفاده از این آب لیمو برای بانوان چیست ؟با زیاده روی در مصرف آبلیمو باعث ضعیف شدن مینای دندانتان خواهید شد کسانی که زیاد از آبلیمو استفاده می کنند بهتر است برخی نکات مهم را در مورد مصرف آن رعایت کنند.      آب لیمو از نوشیدنی هایی است که خوردن آن توصیه می شود، زیرا خواص و فواید بی شماری برای سلامتی دارد، از جمله کاهش وزن، تقویت دستگاه ایمنی بدن,پاک سازی دستگاه گوارش,کم کردن التهابات بدن،, افزایش نیروی بدن, تأثیرگذاری مثبت بر فرآیند متابولیسم و سوخت و ساز بدن و…اما اگر نکاتی را در مصرف آب لیمو در نظر نگیریم، ممکن است مضراتی برایمان داشته باشد. اسید موجود در آب لیمو، ممکن است باعث از بین رفتن مینای دندان شود. استفاده بیش از اندازه از آب لیمو، باعث خورده شدن مینای دندان شده و آن را از بین می برد. به طور کلی زیاده روی در خوردن موادی که حاوی اسیدهای خوراکی هستند، دندان ها را در مقابل آب سرد یا گرم حساس می کند. اگر دقت کنید متوجه خواهید شد، افرادی که در خوردن آب لیمو زیاده روی می کنند برای مثال در خوردن ماده سردی مثل ... ادامه مطلب »

۳ خاصیت رژیم گیاهخواری برای حفظ سلامت

گیاهخواری سالم ترین نوع رژیم غذاییست که انسان میتواند برای خودش داشته باشد. منظور ما از گیاهخواری، گیاهخواری مطلق و تحریم فرآورده های حیوانی نیست؛ بلکه شما میتوانید مصرف گوشت خود را کاهش دهید و به حداقل برسانید. گرفتن رژیم گیاهخواری باعث سلامت قلب و پیشگیری از بیماری های قلبی میشود؛ به گفته کارشناسان تغذیه، با پیروی از رژیم غذایی گیاهخواری، تجمع پلاک در رگ‌های خونی کاهش می‌ یابد و خطر ابتلا به دیابت و سکته مغزی کم می‌ شود. در اینجا ۳ خاصیت رژیم گیاهخواری برای حفظ سلامت قلب آورده شده است: گیاهان چربی های اشباع نشده کمتری دارند: چربی ‌های اشباع شده، چربی ‌هایی سرشار از هیدروژن هستند. این چربی ‌ها در دمای اتاق جامدند. آنها را می ‌توان در گوشت و محصولات حیوانی از قبیل گوشت گوساله، کره، پنیر و لبنیات پرچرب و حتی در روغن نارگیل یافت. طبق تحقیقات علمی انجمن قلب امریکا، مصرف چربی‌ های اشباع شده میزان کلسترول خون را افزایش می ‌دهد. این افزایش خطر ابتلا به بیماری‌ های قلبی و سکته مغزی را بالا می ‌برد. بنا به توصیه انجمن قلب آمریکا، از ۲۰۰۰ کالری دریافتی در روز، تنها ۱۳ گرم آن باید به چربی های اشباع اختصاص یابد. علاوه بر این، خوردن ۴ ... ادامه مطلب »

رژیم غذایی سالم

به خاطر داشته باشید که ذهن سالم می‌تواند متعهد باشد، اوضاع را اولویت‌بندی کند، حواس‌پرتی را از بین ببرد و بر چیزهای بیخود چیره شود – و همه این‌ها از رژیم غذایی شما آغاز می‌شود. بنابراین سعی کنید از این به بعد بیشتر بر این غذاها تمرکز کنید. .اسفناج محققان دانشگاه پزشکی هاروارد دریافتند که مصرف سبزیجات برگ‌دار (مانند اسفناج) باعث کُند شدن روند کم شدن قدرت شناختی می‌شود. این غذای محبوبِ شخصیت کارتونی ملوان زبل باعث افزایش قابلیت یادگیری و مهارت‌های حرکتی شده و نیز از مغز در برابر فشار اکسایشی محافظت می‌کند (این فشار می‌تواند سبب بروز بیماری آلزایمر، سندروم خستگی مزمن و زوال عقل شود.) .غلات کامل سوای آنکه کربوهیدراتی پیچیده در افزایش انرژی محسوب می‌شود، می‌توان گفت که سرشار از فولیت است. این ویتامین B می‌تواند جریان خون به مغز را افزایش داده و در پاره‌ای مواقع برای درمان افسردگی دوقطبی هم از آن استفاده می‌شود. .بلوبری‌ فرقی نمی‌کند که در حال تلاش برای افزایش وزن،‌ انگیزه‌تان کم شده و یا میزان تمرکز و تعهدتان را بخواهید افزایش دهید، باید گفت که بلوبری‌ یکی از قوی‌ترین سلاح‌ها در این زمینه محسوب می‌شود. در واقع تحقیقات اخیر در این زمینه نشان می‌دهد افرادی که روزانه و به ... ادامه مطلب »

موادغذایی آسیب رسان به سلامتی

نوشابه ها تا چه حد می توانند به سلامتی ما اسیب وارد کنند چگونه قادر خواهیم بود فرهنگ مصرف نوشیدنی های سالم با کالری کم را در میان مردم نهادینه کنیم شرکت هایی که این قبیل نوشیدنی ها را تهیه می کنند و به مردم ارائه میدهند باید میزان قند و شکر کمتری در این محصولات استفاده کنند تا موجب بروز بیماری های ناشی از قند و شکر در مردم نشوند .  مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت از تصویب کاهش ۱۰ درصدی قند در نوشابه‌ها و آبمیوه‌های صنعتی خبر داد. دکتر زهرا عبداللهی در خصوص آخرین اقدام وزارت بهداشت برای کاهش قند و شکر موجود  در برخی محصولات غذایی گفت: یکی از مهم‌ترین اقدامات برای کاهش ابتلا به بیماری‌های واگیر،  بازنگری استاندارد قند و شکر موجود در محصولات غذایی و کاهش آن است. وی افزود: با توجه به این موضوع، کاهش ۱۰ درصدی قند در نوشابه‌ها از سوی وزارت بهداشت تصویب و به صنایع ابلاغ شد. به موجب این مصوبه، کارخانجات تولید کننده آبمیوه‌های صنعتی نیز  موظف به اجرای این قانون هستند. وی افزود:  در راستای کاهش قند موجود در کیک و شیرینی‌جات نیز درحال صحبت با صنایع قنادی‌ و شیرینی‌پزی‌ هستیم که میزان شکر موجود در این ... ادامه مطلب »

عرق بیدمشک در گرمای تابستان

با توجه به گرمی هوا تشنگی زیاد به سراغتان می آید می خواهیم در این زمینه از عرق بیدمشک کمک بگیریم و از خواص و فواید آن بهره مند شویم توصیه می کنیم از بیدمشک شربت تهیه کنید و گرما را از بدنتان دور کنید آیسان نوزاد، متخصص طب سنتی با بیان اینکه عرق بیدمشک یکی از عرقیجات مهم طب سنتی ایران محسوب می شود، گفت:  مزاج این عرق به نفع مزاج سرد و تر بوده یعنی بین مزاج سرد و گرم به نفع سردی و بین رطوبت و خشکی به نفع تری یا رطوبت است.   وی با اشاره به اینکه مهمترین تاثیرعرق بیدمشک آرام بخشی و تقویت قلب است، افزود: این عرق خواص دارویی بسیار خوبی به خصوص در تسکین سر درد، تقویت معده و دستگاه گوارش ، تقویت خون سازی و از بین بردن ضعف سیستم عصبی، اضطراب و مشکلات خواب دارد.   این متخصص طب سنتی اظهار کرد: خاصیت آرام بخشی بیدمشک حتی در اثر بوکردن عرق و گل آن نیز به وجود می آید.   نوزاد با بیان اینکه این عرق خواص فوق العاده مفیدی در فصل های گرم سال دارد، افزود: یکی دیگر از فواید عرق بیدمشک رفع عطش شدید و درمان گرمازدگی است ... ادامه مطلب »

فواید کرفس

از فواید و ویژگی های مختلف کرفس چه میزان اطلاع دارید این نوع سبزی چه تاثیراتی روی سلامتی مان میگذارد برای دریافت مواد معدنی و املاح موجود در آن چگونه می توانیم آن را مصرف کنیم خوردن کرفس چه خاصیت هایی به بدنمان خواهد رساند؟  کرفس از سبزی‌هایی به شمار می‌رود که در بین ایرانیان از محبوبیت زیادی برخوردار است. این سبزی در طب سنتی نیز از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و واقعا به تقویت سلامتی کمک می‌کند. مهم‌ترین ویژگی‌های کرفس را می‌توان این‌گونه برشمرد: بازکننده انسداد کبد و طحال،‌ تحلیل‌برنده باد و نفخ، اشتهاآور و بازکننده حیض. این سبزی مهم باعث تقویت نیروی جنسی می‌شود و به پاک‌سازی کلیه و مثانه و خرد کردن سنگ مثانه کمک می‌کند. مصرف آن برای مقابله با بیماری‌های مفصلی و اکثر بیماری‌های سرد و بلغمی نیز موثر محسوب می‌شود. آشامیدن آب کرفس جهت برطرف کردن مشکل آسم، تنگی نفس، سکسکه و سردی احشا مفید است. اگر آب کرفس را همراه با آب انار و شکر بنوشید، به درمان مسمومیت کمک می‌کند. خوردن کرفس، قبل یا بعد از گزیده شدن توسط عقرب، موجب افزایش سرعت تاثیر زهر در بدن می‌گردد. بنابراین در چنین مواردی از خوردن کرفس خودداری کنید. علاوه بر این مورد، مصرف ... ادامه مطلب »

تهیه ی توپ خرمایی

در این مطلب قصد آموزش تهیه ی توپ خرمایی را داریم با ما همراه باشید. مواد مورد نیاز: پودر نارگیل: نصف لیوان ، گردو: ۱۰۰ گرم ، خرمای چرخ شده: ۵۰۰ گرم ، دارچین: به میزان لازم ، شکلات تخته ای: ۱۰۰ گرم ، مغز فندق: به تعداد توپک ها طرز تهیه: شکلات را به روش بن ماری و روی حرارت غیر مستقیم ذوب کنید. گردوها را با خرما چرخ کنید. سپس دارچین را به آن اضافه کنید و به خوبی مخلوطش نمایید دست خود را چرب کرده و از مواد به اندازه یک گردوی کوچک بردارید و کف دست، آن را باز کنید. یک عدد مغز فندق وسط آن بگذارید و آن را گرد کنید و به شکل توپک های کوچک در آورده و در شکلات آب کرده فرو کنید و با مهارت نصف آنها را در پودر نارگیل بغلتانید و به این ترتیب، شکلات ها ی دو رنگ تهیه کنید و در ظرف مناسب چیده و از عزیزان خود پذیرایی کنید. منبع : مجله پزشکی دکتر سلام باز نشر : آکادمی یوگا مازندران http://www.yogaacademy.ir ادامه مطلب »

رژیم غذایی جایگزین

باید خاطر نشان کرد که کاهش وزن بدون تغییرات اساسی در رژیم غذایی تقریبا غیر ممکن است. می دانیم که در بسیاری از موارد ناآگاهی از ارزش کالریکی غذاها موجب تعادل انرژی مثبت و افزایش وزن می شود. به طوری که فرد احساس می کند چیز زیادی نخورده است اما غذاهایی که مصرف کرده اکثرا از نوع پر کالری بوده است. بنابراین ابتدا فرد باید به جدول مربوط به ارزش کالری کلی غذاها رجوع کند و اطلاعات و آگاهی خویش را در این زمینه افزایش دهد. او باید هر روز خود را درگیر یادداشت برداری از مقدار غذای مصرفی و ارزش کالریکی آن کند تا پس از مدتی به طور کامل بدون محاسبات قادر باشد میزان انرژی تولیدات از هر ماده غذایی را در مقایدر متفاوت تعیین کند. در این روش فرد باید همیشه ورقه و خودکاری در دسترس داشته باشد و مقدار و نوع ماده غذایی خود را در حد امکان یادداشت کند و سپس با مراجعه به جداول به محاسبه مقدار کالری دریافتی خود بپردازد. برای این منظور داشتن ترازوی دقیق برای کشیدن مواد غذایی برای وی ضروری می باشد. پس از این مرحله او باید به یادداشت برداری از مقدار فعالیت بدنی در روز متابولیسم استراحتی و ... ادامه مطلب »

مصرف خوردنی ها برای مراقبت از پوست

از برخی خوردنی های تابستانی می توانید برای پیشگیری از خشکی پوستتان کمک بگیرید و اجازه ندهید پوستتان دچار مشکلاتی از این قبیل شود میوه ها و خوردنی های موثری در این زمینه به شما معرفی خواهیم کرد با ما همراه باشید و از راهنمایی های تغذیه ای ما برای پوستتان بهره بگیرید. همه افراد در فصل تابستان، بیشتر از همیشه عرق می‌کنند و این اتفاق اصلا غیرعادی نیست. با این‌حال، همین تعریق بیشتر، انعطاف‌پذیری پوست را کاهش می‌دهد. همه افراد در فصل تابستان، بیشتر از همیشه عرق می‌کنند و این اتفاق اصلا غیرعادی نیست. با این‌حال، همین تعریق بیشتر، انعطاف‌پذیری پوست را کاهش می‌دهد. از طرف دیگر، آب شور و کُلُر درون آب نیز تاثیر خشک‌کننده‌ای برای پوست دارند. آفتاب‌سوختگی و نیش حشرات هم در این فصل به سلامت پوست آسیب می‌رسانند. خوش‌بختانه می‌توانید با استفاده از مواد غذایی خاصی مثل تمشک، بلوبری، توت‌فرنگی و انواع توت‌های دیگر به ترمیم پوست خودتان در فصل تابستان کمک کنید، چون این میو‌ه‌ها سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین C هستند. استفاده از پروتئین، در قالب گوشت بدون چربی، حبوبات، مغزهای خام و دانه‌ها، نیز واقعا حائز اهمیت است. علاوه بر این، باید با نوشیدن مقدار زیادی آب از خشک شدن پوست جلوگیری ... ادامه مطلب »

تاثیرات مصرف میوه و سبزیجات

 مصرف میوه ها و سبزیجات مختلف می توانید به راحتی روحیه خود را تازه  شاداب کنید تاثیر مصرف این قبیل خوردنی ها روی اعصاب و روانتان را به راحتی می توانید ببینید توصیه ما برای بالابردن روحیه و رفع مشکلات روحی مصرف مداوم میوه و سبزیجات مختلف است متخصصان دانشگاه وارویک معتقدند که مصرف میزان قابل توجهی از میوه و سبزی در طول روز، سطح شادی را در انسان افزایش می‌دهد.  این بررسی اولین تلاش مهم علمی به منظور مطالعه تاثیرات روانی مصرف میوه و سبزی فراتر از یافته‌های فعلی است که از فوائد این خوراکی‌ها برای مقابله با سرطان و سکته قلبی حکایت دارد. متخصصان انگلیسی اظهار داشتند افرادی که هیچ میوه و سبزی مصرف نمی‌کنند اما رژیم غذایی خود را به گنجاندن هشت وعده میوه و سبزی در روز تغییر می‌دهند افزایش رضایت از زندگی را تجربه می‌کنند. پرفسور “آندرو اوسوالد” در این باره گفت: تاثیر مصرف میوه و سبزی بر افزایش سطح شادی و رضایت در فرد سریع‌تر از تاثیرگذاری آن بر سلامت جسمی است. تمایل افراد به مصرف خوراکی‌های سالم به دلیل این تصور که تاثیر مثبت آن بر سلامت جسم چندین سال بعد ظاهر می‌شود، کاهش یافته است هر چند بهبود وضعیت روحی ناشی از ... ادامه مطلب »

خواص زرد چوبه

زردچوبه ضد باکتری و ضدعفونی کننده است و دارای خواص ضدالتهابی است. به دلیل حضور کورکومین فعالیت آنتی اکسیدانی بسیاری قوی دارد. خمیر زردچوبه در پوست های چرب به کنترل تولید چربی کمک می کند، که می تواند روی بهبود آکنه تاثیر داشته باشد. درست مانند اسطو خودوس، زردچوبه نیز با کمک به رشد سلول های جدید بهبود سوختگی و جراحات را تسریع می کند. زردچوبه در ترکیبات غلیظ تر می تواند به حذف سلول های مرده از روی پوست کمک کند. منبع : مجله پزشکی دکتر سلام باز نشر : آکادمی یوگا مازندران http://www.yogaacademy.ir ادامه مطلب »

میوه های مناسب برای افراد مبتلا به دیابت

مصرف بعضی از میوه‌ها برای افراد مبتلا به دیابت مضر است و افراد دیابتی باید بدانند که چه میوه‌هایی را مصرف کنند. میوه‌هایی مثل توت فرنگی، سیب، کیوی و پرتقال، شاخص قند خون پایینی دارند و می‌توانند سطح قندخون افراد مبتلا به دیابت را کنترل کنند. بر اساس یافته‌های موسسه ملی دیابت و دستگاه گوارش(NIDDK) ، میوه یکی از غذاهای سالم برای افراد مبتلا به دیابت و مصرف آن در رژیم غذایی بسیار مهم است. کارشناسان اظهار می‌کنند: افراد مبتلا به دیابت بیشتر از میوه‌های تازه یا منجمد استفاده و کمتر از میوه‌های فراوری شده مصرف کنند. از یافته‌های این بررسی که در ” Medical News Today ” به چاپ رسیده است، نتیجه گرفته می‌شود افراد مبتلا به دیابت سعی کنند کمتر از آب میوه‌های آماده و کنسرو میوه استفاده کنند، زیرا شاخص قندخون در این مواد بسیار بالا است. اکثر میوه‌ها شاخص گلیسمی پایینی دارند. میوه‌هایی مثل سیب، موز، آووکادو، گیلاس، انگور، کیوی، گریپ فروت، شلیل، انواع توت‌ها، آلو، هلو، پرتقال، گلابی و توت‌فرنگی شاخص گلیسمی کمتر از ۵۵ دارند. گلیسمی میوه‌هایی مثل هندوانه و خرما بالاتر از ۷۰ است و میوه‌هایی مثل انجیر، ملون، آناناس و انبه گلیسمی با شاخص متوسط بین ۵۶ تا ۶۹ دارند. باز نشر ... ادامه مطلب »

کنترل اشتها با مواد غذایی موثر

با کمک گرفتن از برخی خوراکی های موثر می توانید اشتهایتان را کنترل کنید و مانع زیادشدن آن شوید حرص و ولع زیاد برای خوردن با کمک این مواد غذایی قابل کنترل خواهد بود نکات مهم و مفید در این زمینه را با هم مرور خواهیم کرد محمد تقی انوشه متخصص تغذیه گفت: یکی از مشکلاتی که اغلب افراد و بخصوص بانوان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند به خطر افتادن تناسب اندام آنها بر اثر چاقی است .   وی با اشاره به مصرف قرص های لاغری اظهار کرد: مصرف این قرص ها موجب افسردگی و یا به خطر افتادن سلامتی آنها می شود.   این متخصص تغذیه اذعان داشت: افراد باید بدانند که بهترین روش موثر برای لاغری تغذیه ی مناسب به ویژه مواد غذایی حاوی آب است.   انوشه در خصوص کنترل احساس گرسنگی، چند نمونه عادت غذایی را پیشنهاد کرد:   مصرف انواع سوپ ها: از جمله سوپ های مرغ و یا سوپ ها سبزیجات که هم سبک بوده و هم به دلیل داشتن آب کافی باعث پر کردن معده می‌شوند و مانع از احساس گرسنگی می شود.   سبزیچات برگ دار :سبزیجات مانند جو دوسر کاهو کلم اسفناج به دلیل فیبر سرشاری که دارن حجم معده ... ادامه مطلب »