خانه » مقاله ها » تغذیه (برگه 19)

تغذیه

تغذیه مفید

میوه و غذاهای آبرسان برای بدن

اگر از جمله کسانی هستید که زیاد آب نمی خورید می توانید به میوه وغذاهای آبدار اکتفا کنید. به علاوه مواد معدنی موجود در این میوه ها می توانند جایگزین الکترولیت هایی شوند که در اثر تعریق از دست می دهید، انرژی می دهند و از التهابات جلوگیری می کنند. طالبی   طالبی بیشتر از ۹۰% آب دارد و نوعی غذای ترمیم کننده به حساب می آید که می تواند جایگزین ذخایر گلیکوژن در بدن شود. انواع توت ها توت ها بیشتر از ۹۲% آب دارندو منبع آنتوسیانین هستند. این ماده که به توت ها رنگ داده است التهابات پس از تمرین را از بین می برد و درد را کم می کند. سوپ سوپ هایی که از آب گوشت و انواع سبزیجات درست می شوند سرشار از سدیم بوده و مواد معدنی به بدن می رساند که ترکیبات الکترولیت را تکمیل می کنند. حبوبات حبوباتی مثل برنج و بلغور جو هنگام پخت آب زیادی جذب می کنند و بدن ما نیز هنگام هضم آن این آب را به خود جذب می کند. فیبر بلغور جو کلسترول را به خود جذب می کند. فلفل دلمه ای فلفل دلمه ای با ۹۲% آب یکی از پرآب ترین سبزیجات است. همچنین سرشار از ویتامین C و A ... ادامه مطلب »

طرز پخت قورمه سبزی گیاهی

امروزه تب غذاهای رژیمی و گیاهی خیلی داغ است برای همین ما امروز طرز تهیه یک غذای گیاهی و خیلی خوشمزه را برای شما قرار داده ایم تا شما آن را در منزل بپزید و از طعم آن لذت ببرید ولی لطمه ای هم به رژیم غذایی تان نخورد. مواد لازم برای قورمه سبزی گیاهی : لوبیا قرمز : ۱ پیمانه قارچ خرد شده : ۱پیمانه پیاز متوسط : ۱ عدد سبزی قورمه پاک شده : ۱ کیلوگرم روغن زیتون : ۸ قاشق غذاخوری لیمو عمانی : ۴ قاشق غذا خوری دارچین ، زعفران : ۱/۲ قاشق چایخوری نمک ، فلفل ، زردچوبه : به مقدار لازم   طرز تهیه قورمه سبزی گیاهی : لوبیا قرمز را بپزید و آب آن را خالی کنید. مجددا در قابلمه لوبیا ها ۲ لیوان آب بریزید و اجازه بدهید آب به جوش بیاید. سپس سبزی قورمه ، پیاز و قارچ را خرد نمایید و به لوبیا ها اضافه کنید ، شعله را کم کنید و نمک ، فلفل و ادویه جات به جز زعفران را به خورش قورمه سبزی تان اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم به آرامی بپزد. پس از پخت کامل خورش تان، لیمو عمانی و زعفران را به غذا ... ادامه مطلب »

میوه های مناسب برای آبرسانی به بدن ورزشکاران

افرادی که ورزش می‌کنند، می‌توانند به آبی که به هنگام ورزش مصرف می‌کنند میوه یا سبزی‌های خاصی اضافه کنند تا بهتر به بدن آبرسانی کنند. برخی میوه‌ها و سبزیجات که ‌اضافه کردن آنها به بطری آب ورزش مفید است عبارتند از: ۱٫ طالبی: طالبی حاوی الکترولیت‌هایی همچون سدیم و پتاسیم است. بعد از این که آب داخل بطری را مصرف کردید تکه‌های طالبی را با کمی نمک بخورید، این کار باعث می‌شود که کاملا الکترولیت‌های از دست رفته دوباره تامین شوند. می توانید مقداری خیار نیز در کنار طالبی در آب بیاندازید. ۲٫ توت‌ها: توت‌ها حاوی فیبر زیادی هستند. خوردن توت‌ها باعث می‌شود که بدن از باکتری‌ها پاک شود و احتمال سرطان روده کمتر شود. توت‌ها باعث خوش طعم تر شدن آب نیز می‌شوند. ۳٫ سیب: برای این که عضلات خوب کار کنند بدن نیاز به آهن دارد. آهن باعث می‌شود که گلبول های قرمز خون بتوانند به خوبی اکسیژن  را حمل کنند. یک ساعت ورزش ۵.۷ درصد میزان آهن را پایین می آورد. در صورتی که مواد معدنی بدن کم شوند احتمال دارد که فرد کم خونی بگیرد و میزان انرژی او کم شود. ‌اضافه کردن سیب به آب باعث افزایش آهن بدن می‌شود. ۴٫ لیمو ترش: لیموترش باعث ... ادامه مطلب »

شروع فصل سرما با خوراک کدو و دال عدس!

کدو و سیب زمینی را نگینی خورد کرده و با مواد دیگر مخلوط کنید سپس شعله را ابتدا کمی زیاد کرده تا بجوشد و بعد حرارت را کم کنید… مواد لازم برای پنج نفر:   کدو                                             ۵ عدد متوسط سیب زمینی                                ۱عدد متوسط دال عدس                                    ۱و نیم پیمانه خرده برنج                                    نصف پیمانه گوجه فرنگی                                 ۶عدد روغن زیتون                                  به مقدار لازم نمک، فلفل قرمز، زردچوبه               به مقدار لازم     طرز تهیه:  سیب زمینی و کدوها را نگینی ریزخورد کنید و به همراه دال عدس و گوجه فرنگی و خرده برنجها با آب لازم مخلوط کرده، نمک، فلفل، زردچوبه اضافه کنید و روی شعله ی گازبا حرارت زیاد بگذارید تا به جوش آیند  بعد حرارت را کم کنید و  یک ساعت زمان داده تا پخته و آماده شود سپس با روغن زیتون و لیمو ترش تازه میل کنید.   نوش جان منبع : سلامت سیمرغ  باز نشر :آکادمی یوگا مازندران    http://www.yogaacademy.ir ادامه مطلب »

آش لپه مخصوص پاییز

 شروع فصل پاییز و متغیر بودن هوایی که قابل پیش بینی نیست معمولا افراد به خصوص بچه ها بیشتردر معرض سرماخوردگی خواهند بود، غذای پیشنهادی این هفته می تواند برای این زمانها بسیار مفید باشد.   مواد لازم برای پنج نفر: لپه                                     نصف پیمانه سویا                                  ۱ پیمانه خرده برنج                            نصف پیمانه عدس                                 نصف پیمانه سبزی آش                          ۱ کیلوگرم نعناع و جعفری                     ۲۰۰ گرم روغن زیتون                         به میزان لازم  آب                                    به میزان لازم نمک وزردچوبه                     به میزان لازم     طرز تهیه: لپه ی خیس کرده را یک ساعت بپزید، سویا را نیز به مدت نیم ساعت با آب و زردچوبه و برنج جداگانه پخته، پس از پخته شدن، لپه، عدس و سبزیها را به آن اضافه کنید و به مدت ۴۵ دقیقه با حرارت ملایم طبخ دهید، باید مراقب باشید که ته نگیرد و با فاصله ای نه چندان زیاد آنها را به هم بزنید پس از آماده شدن با روغن زیتون نوش جان شود.   نکته:این طریقه ی پخت گیاهی آش لپه است در صورت تمایل می توانید به جای سویا از گوشت نیز استفاده کنید.   منبع : سلامت سیمرغ بازنشر :آکادمی یوگا مازندران  http://www.yogaacademy.ir ادامه مطلب »

صبحانه بخورید تا چاق نشوید!

وقتی که صبح‌ها خواب می‌مانید، راحت‌ترین کار صرف‌نظر کردن از صبحانه است اما اگر می‌خواهید با شکم خالی از خانه خارج نشوید، بهتر است چند راه ساده برای خوردن صبحانه‌ای کامل را بیاموزید.   چرا صبحانه کارساز است؟ وقتی که صبح‌ها خواب می‌مانید، راحت‌ترین کار صرف‌نظر کردن از صبحانه است اما اگر می‌خواهید با شکم خالی از خانه خارج نشوید، بهتر است چند راه ساده برای خوردن صبحانه‌ای کامل را بیاموزید. تحقیقات مجله اپیدمیولوژی آمریکا نشان داده است، مردانی که ۲۲ تا ۵۰ درصد از کالری دریافتی روزانه‌شان را در وعده صبحانه دریافت می‌کنند، در طول ۴ سال فقط ۷/۰ کیلوگرم به وزن‌شان اضافه می‌شود و آن‌هایی که ۱۱درصد از کالری دریافتی‌شان در وعده صبحانه است، دو برابر این میزان وزن اضافه می‌کنند. همچنین تحقیقات نشان داده است که با خوردن صبحانه , انرژی لازم بدن را دست کم تا ساعت ۱۲ تامین می کنید.بنابراین زنگ ساعتتان را برای ۸ دقیقه زودتر کوک کنید و به این مهمانی صبحگاهی بروید.همچنین تحقیقات نشان داده است که با خوردن صبحانه انرژی لازن بدن را دسا کم تا ساعت ۱۲ تامین می کنید. آجیل و میوه خشک شروع خوبی است تحقیقات نشان داده است، افرادی که رژیم کم‌کالری دارند، به‌ویژه آن‌هایی که وابسته ... ادامه مطلب »

قانون تغذیه در یوگا

یوگا تنها یک ورزش نیست بلکه یک نوع روش زندگی است که شامل تغذیه نیز میباشد کسی که یوگا میکند باید تغذیه متفاوت و مطابق با یوگا داشته باشد رعایت شش قانون زیر برای یک یوگی ضروری است .  ۱ – غذا باید سبک و مقوی باشد به هیچ وجه در خوردن غذا نباید زیاده روی کرد به عبارت دیگر غذا باید دارای حجم کم و کیفیت بالا باشد .  ۲ – غذا را باید بصورت طبیعی خورد یعنی از مصرف کنسرو – رنگ های غذایی – غذاهای سرخ کرده – یخ زده – مانده – بیش از حد پخته شده و کلأ غذاهای بیرون باید خودداری کرد وتا آنجا که میشود غذای خانگی مصرف کرد .  ۳ – بهتر است تا آنجایی که میشود سبزیجات و مواد دیگر را خام مصرف کرد یا بصورت نیمه پز پختن طولانی و حرارت زیاد تمام مواد مفید غذا را از بین میبرد . ۴ – حتی الامکان ساده بخورید و از تنوع غذایی پرهیز کنید .  ۵ – نوشیدنی هایی که دارای الکل – کافئین و شکر زیاد است نخورید .  ۶ – اگر میتوانید گوشت نخورید یا کمتر بخورید برای تأمین پروتئین از لبنیات – تخم مرغ و حبوبات استفاده کنید ... ادامه مطلب »

با مصرف این میوه، شیمی درمانی کنید

کارشناسان در جدیدترین تحقیقات خود دریافته اند تزریق دوز‌های بالای ویتامین C می‌تواند برای مبارزه با سرطان خون مفید باشد و از گسترش بیماری جلوگیری کند. در برخی گونه‌های سرطان خون، سلول‌های بنیادی در مغز استخوان چند برابر شده و باعث رشد تومور‌های سرطانی می‌شوند. اما ویتامین C می‌تواند سلول‌های بنیادی مازاد را از بین برده و مانع از گسترش سرطان شود. مصرف پرتقال و مرکبات در رژیم غذایی روزمره توسط بیمار نمی تواند سبب از بین رفتن تومور‌های سرطانی شود و نیاز به تزریق حجم بالایی از ویتامین با استفاده از امکانات پزشکی است. سطوح بالای ویتامین C موجود در میوه هایی همچون پرتقال، فلفل سبز و گوجه فرنگی در صورت فرآوری و استفاده دارویی می‌توانند سبب کاهش علائم بیماری در مبتلایان به لوسمی شوند. تزریق وریدی ویتامین C می‌تواند تا ۵۰۰ برابر مصرف خوراکی از طریق میوه و سبزی‌ها ویتامین مورد نیاز برای مهار رشد تومور‌های سرطانی در بدن بیمار ایجاد کند. کارشناسان دریافته اند مصرف ویتامین C باعث فعالیت آنزیم TE۲ می‌شود که تغییرات ژنتیکی در آن سبب ابتلا به سرطان لوسمی در بیماران می‌شود. در جدیدترین مطالعات، اثر ویتامین C و اسید آسکوربیت بر سلول‌های بنیادی بدن که دچار سرطان شده اند ۱۰ برابر قوی‌تر از برخی دارو‌های شیمی درمانی ارزیابی شده است. کارشناسان در عین ... ادامه مطلب »

نوشیدنی تابستانی

آبمیوه های تجاری و نوشیدنی های مصنوعی موجود در بازار با شکر و مواد غیر طبیعی فرآوری شده است و نوشیدن آنها منجر به التهاب و بیماری در بدن می شوند اما نوشیدنی های طبیعی تهیه شده از سبزیجات کاملا برعکس است و به سلامت فرد کمک می کند. ما به شما نوشیدنی تابستانی معرفی می کنیم که سرشار از مواد مغذی است و خواص بسیاری دارد. این نوشیدنی تابستانی غنی از ویتامین ها و مواد معدنی بوده وسرشار از کلروفیل است و با نوشیدن آن بدن با اکسیژن پر می شود. این نوشیدنی تابستانی بدن را از سموم پاکسازی می کند و سیستم گردش خون را بهبود می بخشد، سوخت و ساز بدن را بالا می برد ودستگاه گوارش و سایر ارگان ها را پاکسازی می کند و لبخند را بر روی چهره شما می آورد و احساس خستگی و افسردگی را از شما می گیرد. تقویت حافظه با نوشیدنی تابستانی این نوشیدنی تابستانی بدن را آبرسانی می کند و موجب احساس سرحالی و خوشحالی و رفع خستگی و افسردگی می شود. تقویت عملکرد ایمنی بدن و بهبود عملکرد حافظه از دیگر مزایای این نوشیدنی تابستانی است. این نوشیدنی تابستانی می تواند استرس و اضطراب را از شما دور کند. در متعادل سازی هورمون ... ادامه مطلب »

این مواد غذایی پوست شما را شفاف می کند

داشتن پوستی شفاف و یک دست بدون آکنه های مزاحم زیبایی هر فردی را چند برابر می کند. برای داشتن پوست شفاف علاوه بر استفاده از لوازم آرایشی و بهداشتنی مناسب برای زنان و مردان، تغذیه رسانی طبیعی پوست هم از اهمیت زیادی برخوردار است.   شکلات تلخ شکلات تلخ به پوست شما رطوبت می بخشد و آن را نرم تر می کند.شکلات حاوی “Flavonoids” نوعی آنتی اکسیدان است که باعث درخشندگی پوست می شود.   آواکادو  آواکادو سرشار از ویتامین A،D و E است که رطوبت از دست رفته پوست آسیب دیده را بازمی گرداند.   کدو تنبل کدو تنبل به نقل از موسسه “Internal Dermal” سرشار از آنزیم و آلفا هیدروکسی اسید است که باعث ازبین بردن سلول های مرده برای داشتن پوست شفاف تر و روشن می شود.زینک موجود در دانه کدو هم باعث التیام آکنه می شود.   گوجه فرنگی از همین امروز خوردن گوجه فرنگی را در برنامه روزانه خود قرار دهید زیرا به خاطر دارابودن “لیکوپن” یک محافظ طبیعی پوست دربرابر اشعه های آفتاب است.   آب چه آبرسانی بهتر از خود آب که پوست را از درون و بیرون مرطوب می کند. پس خوردن روزانه دو لیتر آب را فراموش نکنید.   بادام بادام ... ادامه مطلب »

با تره فرنگی عمری طولانی داشته باشید

تره فرنگی یکی از گیاهان بسیار مفید برای بدن می باشد که باید آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. تره فرنگی دارای ویتامین A, K می باشد که برای چشم و استخوان بسیار مفید می باشند. در این بخش از دکتر سلام به خواص درمانی تره فرنگی پرداخته ایم. با ما همراه شوید. تره فرنگی از خانواده سبزیجات سیر و پیاز بوده که طعمی نسبتا مشابه به پیاز دارد و در سوپ و غذاهای دیگر استفاده می شود. یک فنجان تره فرنگی ( تقریبا یک تره فرنگی کامل) حاوی ۴۵ کالری است. بنابراین می توانید تعدادی از این ماده مغذی را به وعده غذایی خود اضافه کرده تا بدون بالابردن میزان کالری دریافتی، به شما حس سیری ببخشد. تره فرنگی منبعی غنی از ویتامین ها بوده و به دلیل وجود موادمغذی گیاهی فوایدی برای سلامتی دارد. ویتامین A؛ فراتر از سلامت چشم اضافه کردن تره فرنگی به رژیم غذایی کمک می کند تا از تامین شدن بخشی از میزان نیاز روزانه بدن به ویتامین A اطمینان حاصل کنید. مصرف یک فنجان تره فرنگی ۱,۴۸۴ واحد بین الملل ویتامین A داشته که معادل ۶۴ درصد از نیاز روزانه بانوان و ۴۹ درصد از نیاز روزانه مردان است. دریافت ویتامین A کافی از طریق رژیم غذایی، به رشد ... ادامه مطلب »

خاصیت میوه سیب گلاب

سیب گلاب که یکی از میوه های خوش عطر و طعم تابستانی محسوب می شود، فواید سلامتی زیادی برای بدن به همراه دارد و کارشناسان طب سنتی مصرف این میوه را در فصل تابستان به افراد توصیه می کنند. چرا که با تناول آن دستگاه گوارش  و سیستم عصب مرکزی قلب تقویت می شود و طبع بدن انسان را متعادل می سازد. سیب های عطری و شیرین به ویژه سیب گلاب از بهترین تقویت‌کننده‌های دستگاه گوارش است و مصرف آن می‌تواند از برخی ناراحتی ‌های معده از قبیل ریفلاکس، ترش کردن و تهوع جلوگیری کند. این نوع سیب از عطش و التهاب معده در طول روزهای گرم تابستان می کاهد و مصرف فالوده آن همراه با قدری عسل و گلاب و زعفران، حدود یک ساعت پیش از غذا یا دو تا سه ساعت پس از غذا یا هنگام خستگی از کار روزانه و قبل از خواب شبانه، ضعف نیروی ذهنی و بدنی را کمتر کرده، واکنش شدید قلب و سیستم عصبی به تحریکات هیجانی را کاهش می دهد. سیب بخصوص انواع شیرین و معطر آن با هر مزاجی سازگار است و به بدن گرمی و تری معتدل می بخشد و مصرف آن برای افراد مبتلا به سردی و خشکی بدن و اعضای عصبی سودمند ... ادامه مطلب »

تغذیه در یوگا

قبل از یوگا چه بخوریم: ۱. آوکادو: بسیاری از پزشکان یوگا  آووکادو، را توصیه میکنند. این میوه سرشار از مواد معدنی مانند پتاسیم و منیزیم است.که منجر به کارکرد مناسبعضلات و سلول های بدن انسان می شود. علاوه بر این، آوکادو براحتی هضم می شود.چربی سالم دارد و کلسترول بد را کاهش میدهد ۲. موز: در تمام طول سال در دسترس است، موز ارزان و سرشار از مواد مغذی است. میوه  ای سرشار از پتاسیم است و این به تنهایی بعنوان میان وعده قبل از تمرین ایده آل می باشد .منیزیم  موجود در آن نفخ و گرفتگی عضلات را از بین می برد. شما می توانید آن را با سالاد بخورید. ۳.  اسموتی میوه: تغذیه مناسب و هیدراته کردن  بدن لازمست شما می توانید انواع مختلفی از میوه ها را مخلوط  کنید میتوانید  از میوه هایی مانندآناناس، سیب، پرتقال، خربزه، و کیوی اسموتی استفاده کنید ماست بدون چربی مخلوط کرده بخورید  شکر اضافه نکنید قند موجود در میوه های طبیعی کافیست  ۴. سیب: سیب میوه قلیایی است و معده را اسیدی نمی کند. همچنین حاوی قندهای طبیعی و مقدار زیادی فیبر است . خوردن سیب بدن  را هیدراته نگه می دارد.ویتامین C  موجود در سیب،   قبل از تمرین به انسان انرژی می دهد ۵. ماست: ماست خوشمزه است و می تواند به تنهایی و یا با اسموتی میوه خورد. برخی از افراد حتی آن را با جو می خورند. قبل از رفتن به یوگا،ماست کم چرب بخورید خیلی خوبست ۶. بادام: خوردن بادام خام   در تمرین یوگا به شما انرژی میدهد.  می توانید  بادام  را خیس کرده بخورید. انواع شور  آن هم در بازار وجود دارد کهخام آن بهتر است بادام حاوی ویتامین E، منیزیم و چربی های سالم است ۷. کشمش: کشمش  دارای قند طبیعی است. شما می توانید قبل از یوگا  بخورید. در واقع، می توانید با خودتان به باشگاه بیاورید  ۸. میوه های خشک : می توانید میوه خشک قبل از رفتن به یوگا بخورید.  کالری آن  بیش از ۳۰۰ نباشد.  این میوه ها به انسان انرژی میدهد و باعث می شود در طول تمرین خسته نشوید ۹. توت: انواع توت ... ادامه مطلب »

فواید گیاهخواری در حفظ سلامت قلب

گیاهان، فیبر بیشتری به رژیم غذایی اضافه می کنند:  پیروی از یک رژیم غذایی گیاهی متعادل موجب افزایش فیبر محلول در روده‌ ها می‌ گردد. افزایش فیبر یکی از روش ‌های کاهش گردش کلسترول بد در بدن شماست. فیبر با کلسترول بد در مجرای روده وارد فعل و افعالاتی شده و سریعا آن را از بدن خارج می ‌کند. همین امر منجر به کاهش کلسترول بد ذخیره شده در بدن می‌ گردد. فیبر محلول در غذاهایی مانند عدس‌ ها، سبزیجات و آجیل ‌ یافت می‌ شود. مصرف گوشت کمتر خطر ابتلا به دیابت و چاقی را کاهش می ‌دهد:  خوردن گوشت یا مصرف مقادیر فراوان چربی‌ های اشباع شده با خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ پیوند خورده است. در صورت ابتلا به دیابت و مصرف چربی ‌های اشباع شده، خطر ابتلا به بیماری ‌های قلبی و سکته مغزی دو برابر می شود. بخشی از کاهش وزن با کاهش مصرف چربی ‌های اشباع‌ شده‌ موجود در رژیم گیاهخواری تحقق می ‌یابد. منتظر کاهش وزن خود باشید زیرا میوه ‌ها و سبزیجات حاوی کالری کمتر و آب فراوان هستند. همین امر کمک می ‌کند تا پیش از زیاده‌ روی و اتمام غذا، احساس سیری کنید. گیاهان فشار خون را کاهش می دهند: ... ادامه مطلب »

آیا سبزیجات هم می توانند برای ما مضر باشند؟

متخصصان تغذیه به مصرف زیاد سبزیجات توصیه می‌کنند. با این حال، بعضی سبزیجات هستند که به دلیل تاثیراتشان، مثل افزایش وزن، ایجادنفخ یا التهاب بهتر است با دقت بیشتری مصرف شوند. سبزیجات زیر از جمله این موارد هستند:   سبزیجات نشاسته‌ای براساس مطالعه دانشگاه هاروارد، کسانی که می‌خواهند وزن کم کنند می‌توانند این گروه از سبزیجات را به کلی از رژیم غذایی خود حذف کنند. تحقیقات نشان داده، افرادی که سبزیجات نشاسته‌ای بیشتری مصرف می‌کنند، اضافه وزن دارند درحالی که کسانی که مصرف این سبزیجات را محدود کرده‌اند، کاهش وزن داشته‌اند. سبزیجات نشاسته‌ای شامل سیب‌زمینی، ذرت، نخودفرنگی، کدوتنبل و سیب‌زمینی شیرین است. هرچند سیب‌زمینی شیرین سرشار از ویتامین و فیبر است، اما بهتر است تعادل در مصرف آن رعایت شود.   سبزیجات چلیپایی سبزیجاتی مانند کلم، کلم بروکلی و کلم پیچ هرچند غنی از فیبر هستند و کالری کم و موادمغذی زیادی دارند، اما نفخ ایجاد می‌کنند. از آنجا که انسان‌ها آنزیمی ندارند که رافینوز (قند پیچیده موجود در سبزیجات چلیپایی) را تجزیه کند، وقتی این سبزیجات به قسمت‌های پایین‌تر روده می‌رسد، توسط باکتری‌ها تخمیر می‌شوند و گازهای متان، دی‌اکسیدکربن و هیدروژن تولید می کنند که به نفخ منجرمی شود.   سبزیجات شبرو این دسته از سبزیجات که بادمجان، فلفل دلمه‌ای، گوجه‌فرنگی و ... ادامه مطلب »